„Fecioara Maria” la Maternitate

„Fecioara Maria” la Maternitate
Invitata sa participe la manifestarile organizate de conducerea Restaurantului „La Galleria” cu prilejul aniversarii a doi ani de la inaugurarea localului, celebra actrita a Teatrului National din Bucuresti, Maia Morgenstern, si-a început periplul oradean printr-o vizita la Maternitate.

Asteptata de staff-ul spitalului oradean, care a plimbat-o prin mai multe sectii ale institutiei medicale, artista – a carei celebritate a depasit granitele României dupa ce a interpretat rolul Fecioarei Maria în filmul lui Mel Gibson „Patimile lui Cristos” – s-a bucurat de fiecare moment petrecut alaturi de cei abia veniti pe lume. Ea însasi mama a trei copii, Maia marturiseste ca dragostea fata de cei carora le-a dat viata a ajutat-o imens în realizarea performantei care a adus-o în imediata vecinatate a premiului Oscar. „Atunci când am jucat rolul Fecioarei Maria nu am facut decât sa intru în pielea unei mame obisnuite, a Mamei Universale”, declara ea. Crede în Oscar

Chestionata asupra sanselor pe care un actor român le are pentru a intra în atentia unor directori de casting de la Hollywood, starul spune ca acestea sunt foarte mici, în conditiile în care un interpret autohton are nevoie de mare noroc pentru a fi remarcat în productii a caror notorietate este limitata într-o zona foarte restrânsa de interes. Mai mult, nici macar faptul ca tara noastra a devenit un adevarat paradis pentru cei care vin de la Hollywood sa turneze filme aici nu este, în opinia Maiei Morgenstern, un avantaj pentru artistii locali.

Chiar daca, mai în gluma, mai în serios, pretinde ca înca nu si-a revenit de pe urma refuzului membrilor Academiei Americane de Film de a include „Patimile…”, si implicit prestatia ei, pe lista nominalizarilor la Oscar, actrita considera ca filmul „Moartea domnului Lazarescu”, al tânarului regizor Cristi Puiu, pe care îl considera fenomenal, merita din plin sa fie încununat cu laurii prestigiosului premiu la editia din 2006. „Am vazut filmul, este unul absolut emotionant si sper din tot sufletul sa câstige”, declara Morgenstern.
Aseara, actrita a sustinut un recital la Restaurantul La Galleria, urmând ca fondurile din încasarile acestui eveniment sa se constituie într-o donatie pentru Maternitatea Oradea.

Valentin Buda