Felix, o destinaţie de vacanţă

7Comentarii
Felix, o destinaţie de vacanţă
Vreţi să mergeţi la mare şi vă sperie vremea capricioasă? Poate nu ar fi rău să vă reorientaţi şi să vă uitaţi în jurul dumneavoastră. Baile Felix este o staţiune care poate fi luată în considerare ca o destinaţie de concediu sau de vacanţă.

Dacă mai puneţi la socoteală că banii pentru transportul până la mare pot fi folosiţi pentru petrecerea câtorva zile în plus în Felix, ieşiţi totuşi în câştig. Nu mai vorbim de „ospitalitatea” miticilor de pe Litoral, care nu ezită să te taxeze pentru orice nimic, cu vârf şi îndesat.

Felix de la „fericire”

Se spune că numele staţiunii Baile Felixvine din limba latină, unde înseamnă fericire. Într-adevăr, fericiţi sunt cei care îşi petrec vacanţele şi concediile în staţiunea bihoreană cu acest nume. Aflată în partea de nord-vest a României, în Câmpia Crişurilor (la o altitudine de 140 de metri), la 9 kilometri de Oradea şi la 20 de kilometri de graniţa cu Ungaria, staţiunea Băile Felix este vizitată an de an de zeci de mii de turişti români şi străini.

Circa 6.000 de locuri
Capacitatea de cazare a staţiunii este de circa şase mii de locuri pe serie. 3.300 de structuri de primire aparţin de SC Turism Felix, împărţite în hoteluri de trei stele: Termal, Nufărul şi Internaţional; două stele: Poieniţa, Someş, Mureş, Unirea, Lotus şi de o stea Felix şi pavilioane. SC Sind România pune, de asemenea, la dispoziţia turiştilor două hoteluri: Muncelul şi Padiş, cu peste 2.500 de locuri.

Hotelul Crişana mai adugă şi el ofertei încă aproximativ 100 de locuri. Nu mai punem la socoteală spaţiile de cazare ale localnicilor şi pensiunile răsărite ca ciupercile după ploaie.

La începutul lunii iulie, hotelurile care aparţin de SC Turism Felix erau ocupate în proporţie de 60 – 70%, cu un plus semnificativ în weekend. „Cifrele sunt destul de bune comparativ cu anul trecut. Trebuie să avem în vedere că de abia acum încep concediile şi gradul de ocupare va creşte”, este de părere directorul de marketing al SC Turism Felix, Livia Oprea.

Turismul de conferinţe
Faţă de 2005 a crescut numărul turiştilor care solicită servicii de înaltă calitate. „Numărul turiştilor la hoteluri de trei stele este mai mare, atât pentru tratament şi odihnă, cât şi al turiştilor de conferinţe. Un element important, care contează, este că am păstrat preţurile de anul trecut. Şi acest lucru se simte”, este de părere Livia Oprea.

Societatea dispune de 12 săli de conferinţe la diferite dimensiuni. Cea mai modernă, cu o capacitate de 300 de locuri, este situată în centrul staţiunii, în cadrul Clubului Felix.

Apa miraculoasă
Apa geotermală, liniştea, aerul curat sunt câteva dintre atuurile staţiunii bihorene. Din martie şi până în octombrie staţiunea este căutată de turişti din Israel, Austria şi Germania. Mai nou au descoperit Băile Felix şi ucrainienii, ruşii şi modovenii.

Apa geotermală a Felixului a făcut sănătoşi zeci de mii de turişti. Efectele sale curative fac minuni în afecţiunile reumatice, posttraumatice, ginecologice şi ale sistemului nervos. Turistul care doreşte să ajungă în Băile Felix se poate adresa oricărei agenţii de turism sau poate veni pe cont propriu. „Un pachet de servicii complet, ce cuprinde cazare, masă şi tratament, este cuprins la noi între 90 şi 170 lei noi pe zi, în funcţie de categoria serviciilor solicitate”, a adăugat Livia Oprea.

Dan Birta7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor