Fereastră spre Oradea verde

14Comentarii
Expozitie de flori
Expozitie de flori
Apariţii exotice sau autohtone, de un verde intens sau decorate cu corole atractive, simple, duble sau împletite, printre plantele aduse luni de dimineaţă în Parcul 1 Decembrie cu siguranţă că s-a găsit câte ceva pentru toate gusturile şi pentru aproape toate buzunarele.  Caravana de flori la Oradea 21.08.2006 video video

Cea de-a doua ediţie a manifestării „Fereastră deschisă spre Europa” a făcut din Oradea, timp de o zi, oraşul florilor. Programul oficial a debutat cu inaugurarea expoziţiei de flori organizată pe platoul din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, în fapt un târg cu vânzare, la care opt firme şi persoane fizice şi-au expus produsele, spre încântarea vizitatorilor, dintre care s-au găsit unii destul de interesaţi pentru a şi cumpăra câte ceva. Din partea oficialităţilor, viceprimarul Mihai Groza a deschis momentul printr-o cuvântare scurtă.

Zi verde

Prea puţin interesaţi de partea oficială a „Ferestrei spre Europa”, orădenii care s-au nimerit în zonă şi-au rupt minute bune din program pentru mici plimbări pe aleile improvizate de florari, printre numeroasele plante expuse spre vânzare, de dimensiuni, soiuri, culori şi preţuri cât se poate de variate.

„Cactuşii au cea mai mare trecere”, ne-a spus administratoarea unuia dintre standuri. „Oamenii sunt atraşi de atâta verdeaţă, vin şi se uită, dar preferă să ia plante mici. E bine şi aşa, măcar se informează şi ştiu de unde pot cumpăra dacă vor ceva”, crede vânzătoarea.

Preţurile plantelor expuse varia între sub 50.000 de lei, pentru plante mai comune, până la peste 20 milioane de lei vechi pentru câte un bonsai înalt de un metru, potrivit pentru a decora o locuinţă mai mare sau o curte.

Ia amploare

Creşterea de flori şi arbori decorativi, respectiv aranjamentele de grădini, sunt o afacere în creştere. „Am comenzi, de abia pot face faţă acum, şi piaţa creşte în continuare”, spune Horvath Gheorghe, administrator al Ecojardin din Oradea.

Firma acestuia expunea, luni, şi mici aranjamente florale, exclusiv pentru delectarea vizitatorilor, incinte de curte reduse la dimensiuni miniaturale, pavate cu muşchi şi pietriş, compuse din plante de diverse culori şi sortimente.

Cristina Ghilea14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor