Feriti de inundatii

Feriti de inundatii
Verificări româno-ungare la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

În urma verificărilor de apărare împotriva inundatiilor, s-a constatat că acestea sunt bine întreţinute.

Joi, 7 octombrie 2010 a avut loc semnarea procesului verbal cu ocazia verificarii lucrarilor de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă şi ape interne, de pe teritoriul român, în conformitate cu „Regulamentul de apărare împotriva inundaţiilor produse de cursuri de apă” şi „Regulamentul de apărare împotriva inundaţiilor produse de ape interne”.

Experţii români şi maghiari au verificat modul în care au fost întreţinute lucrările de apărare, modul în care s-au comportat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor în perioadele de ape mari şi stadiul de refacere, respectiv stadiul reparării la lucrările avariate. De asemenea, s-a verificat dacă magaziile şi depozitele de materiale de apărare conţin materialele prevăzute în normative şi dacă sunt de calitate corespunzătoare.  

Verificări

Au fost examinate lucrările de pe Crişul Alb respectiv digul de la Vărşand, digul din zona podului de la Chişineu Criş, Cantonul Vărşand şi magazia de materiale, pe Crişul Negru – digul din zona podului de la Zerind, Acumularea nepermanentă Zerindu Mic şi pe Crişul Repede – lucrările de amenajare a albiei la Oradea.

„Cu ocazia verificărilor, experţii părţilor nu au constatat deficienţe care să influenţeze siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor şi exploatarea apelor interne”,  a spus Pasztor Sandor, conducătorul delegaţiei române.

Acest tip de verificări au loc anual, în baza Acordului Româno-Ungar privind colaborarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor de frontieră, intrat în vigoare în 2004. Examinările se desfăşoară atât pe teritoriul român cât şi pe cel ungar având ca scop verificarea stării şi a modului în care s-au comportat lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.

S.Al.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !