Ferma animalelor în Călugăreni

Ferma animalelor în Călugăreni
Deva – În zona Călugăreni mai multe capre şi un taur se plimbă nestingheriţi pe stradă. Deşi primăria a emis un raport în care se specifică faptul că în patru zone din Deva s-a interzis creşterea animalelor, asta nu înseamnă că unii cetăţeni din cartierul Călugăreni se conformează.

Alături de maşini, pe strada principală circulă o turmă de capre şi cu un taur. Dar nu acest lucru îi deranjează pe vecinii care nu încap pe drum de aceste animale, ci faptul că aceia care le deţin deversează murdăria în canalizare sau dau foc resturilor din aşternutul caprelor producând astfel un miros greu de suportat în toată zona. Viceprimarul Devei, Florin Oancea, s-a sesizat cu privire la această situaţie şi împreună cu Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) va lua măsurile legale împotriva deţinătorilor animalelor.

Locuitorii de pe strada Călugăreni, Maria Ciurea, Nicu Matiaş şi Aron Ganea sunt nemulţumiţi de faptul că un vecin de-al lor îşi lasă caprele să circule liber pe stradă. Ei mai acuză faptul că vecinul lor poluează aerul prin incinerarea resturilor aşternutului animalelor.

„S-a făcut la un moment dat un fum de i-a înecat pe toţi cei de pe stradă. Dacă tot are chef să crească aceste animale în curte, ar fi bine măcar să nu mai dea foc paielor pentru că ne intoxică. Mai sus avem un vecin care ţine un taur şi aruncă toată murdăria animalului în canalizare şi miroase în tot cartierul”, afirmă Aron Ganea.

Cum acest caz nu intră în atribuţiile Direcţiei Sanitar-Veterinare care s-ar ocupa de animale doar în cazul în care ar fi rănite sau subnutrite, situaţia a fost preluată de viceprimarul Devei, Florin Oancea, care spune că „primăria împreună cu ASP va efectua o descindere comună în zonă pentru a se constata dacă reclamaţia este reală. Chiar azi (n.r. ieri) am trimis o adresă către ASP pentru a se stabili o dată comună pentru a merge acolo în cursul acestei săptămâni, pentru a se lua măsurile legale”.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !