Ferma animalelor mici in Santul Cetatii

Ferma animalelor mici in Santul Cetatii
Câteva sute de păsări şi animale mici au fost aduse la Târgul din Şanţul Cetăţii Oradea.  

Şanţul Cetăţii din Oradea s-a transformat duminică, 10 aprilie, într-o fermă de păsări şi animale mici. Orădenii din zonă au fost treziţi dis de dimineaţă de lătrat de câini, cântat de cocoşi, măcăit de raţe şi gângurit de porumbei. Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici Nufărul a organizat aici cea de-a doua ediţie a târgului, din acest an.

La târg

Crescătorii şi cumpărătorii au ieşit la târg de bună dimineaţă, conform vorbelor că: „cel mai bun târg este cel de dimineaţă”, iar „primul cumpărător nu trebuie ratat”. Dacă unii dintre târgoveţi se lăudau cu vânzările făcute, nu prea mulţi, alţii se plângeau că târgul este destul de slab. „Mulţi crescători şi cumpărători au ales să meargă la târgul de la Monor, din Ungaria, care se ţine tot astăzi, şi care este printre cele mai mari din Europa”, explica Cornel Fildan, preşedintele asociaţiei.

A surprins numărul mare de căţei, din mai multe rase, aduşi la vânzare. Astfel, o fetiţă cerea pentru un căţel Huski de două luni, 400 de lei. Un căţel din rasa Ciobănesc bucovinean de şase săptămâni costa 800 de lei, iar un căţel Staffordshire – 100 de lei.

„Câinii se vând foarte bine. Anul trecut şi-au amortizat cheltuielile cu mâncarea şi tratamentul. Mai prost se vând iepurii şi găinile”, ne-a declarat Florian Cofar din Peştera, care avea de vânzare iepuri şi găini, iar acasă câini din rasa Huski şi Ciobănesc german.

Cocoşii şi găinile din diferite rase erau, de asemenea, din belşug la târgul de la Oradea. Un cocoş din rasa Brahma costa între 60 şi 80 de lei. O pereche de găini din rasa Chabo de porţelan se vindea cu 120 de lei, iar un papagal Micul Alexander – 200 de lei. Perechea de porumbei costa de la 20 de lei în sus, în funcţie de rasă şi de calitate.

Cine dorea să cumpere ouă avea de unde alege. Un ou de găină sau de raţă se vindea cu 4 – 5 lei, iar unul de gâscă cu 6 lei.

Cei mai curioşi vizitatori ai târgului erau copiii. Aceştia erau de-a dreptul îndrăgostiţi de iepuraşi, mai ales că se apropie Paştele, dar şi de căţei şi de celelalte păsări şi animale mici. O fetiţă s-a ales cu un iepuraş, iar un băieţel se ruga de părinţi să-i cumpere un papagal. Una peste alta se poate spune că târgul a fost un succes, chiar şi numai prin prisma vizitatorilor care s-au delectat privind animalele.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !