Fermierii hunedoreni în agonie

Fermierii hunedoreni în agonie
HUNEDOARA – Fermierii hunedoreni care se ocupă de creşterea vitelor, au ajuns la capătul puterilor. Neimplicarea instituţiilor care trebuie să se ocupe de problemele acestora i-a făcut pe mulţi să renunţe la această îndelntincire.

Pentru a putea beneficia de subvenţia la lapte acesta trebuie să corespundă unor norme europene. Fermierii nu-şi pot explica de ce laptele obţinut în fermele lor nu este bun atâta timp cât toţi au făcut investiţii în aparatura necesară.


Practic, toţi au aparate de muls şi tancuri speciale de depozitare al laptelui conform cu cerinţele UE. Curios este faptul că nimeni nu le spune care este cauza pentru a putea remedia problema. În acest fel, doar opt din totalul fermierilor din judeţ beneficiază de această subvenţie.


O altă ciudăţenie este că toate cele opt ferme din judeţ care au obţinut subvenţii de la stat , îşi fac analizele laptelui la o firmă autorizată din alt judeţ, iar laptele îl dau unui procesator din acelaşi judeţ.


Directorul DASV Marius Lăzărescu, crede că fermierii hunedoreni au probleme undeva în procesul de mulgere al vacii sau în timpul în care proba este dusă la laborator apar acei germeni care deteriorează proba .„ Aceste probe, dacă nu se respectă normele de igenă la mulsul vacii nu au cum să fie conforme cu normele care trebuie respectate spune Lazărescu.


Problemele fermierilor nu se opresc aici. Cei care au încercat să obţină împrumuturi cu ajutorul programului Fermierul şi-au dat seama că acest program nu este altceva decât o demagogie ieftină. „După ce am cheltuit 10.000 de euro pentru a finaliza dosarul, îl ţin în casă pe post de bibelou spune Ion foarte supărat.
Cât despre banii de la UE, după atâtea găluşte care le-au fost servite, nici nu mai vor să audă.„ Sunt bancuri ieftine pentru fraieri spun aceştia.

Iulian Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !