Fermierii pot depune Cererea unică la APIA şi sâmbăta

De Simona Drimbău
Reactualizat la:
Fermierii pot depune Cererea unică la APIA şi sâmbăta
Fermierii care nu depun aceste cereri până la data de 15 mai nu vor beneficia de subvenţii.

26.249 de cereri unice de plată au fost depuse până la această dată, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Bihor. Cei încă peste 10.000 de fermieri care ar mai trebui să depună cererea mai au la dispoziţie doar 12 zile pentru a o face.
„Pentru a da posibilitate tuturor fermierilor, inclusiv celor care depun pentru prima dată cereri unice, cât și celor care nu s-au putut prezenta din motive independente de voința lor la data programării la APIA, să depună cererile unice până la termenul-limită 15 mai 2019, sâmbetele din 04 și 11 mai 2019 vor fi zile lucrătoare pentru toți angajații noștri angrenați în procesul de preluare de cereri de la Centrul Județean și Centrele locale APIA”, spun reprezentanţii APIA Bihor.

Depunere

Astfel, toți fermierii care nu s-au prezentat la APIA pot să o facă, cu sau fără invitaţie. Prioritate vor avea însă cei programați în ziua respectivă, funcționarii APIA urmând a prelua cererile unice de la toți cei prezenți în ziua respectivă.
APIA CJ Bihor a afișat programul de lucru pentru cele două sâmbete, 04 mai, respectiv 11 mai 2019, anunţ care a fost transmis tuturor UAT-urilor din județul Bihor, cu rugămintea de a-l afișa și de a-i informa pe fermieri.
În 2018, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Bihor au depus cereri unice de plată 36.576 de fermieri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !