Fermierii pot primi 1.500 euro/an

De Simona Albinaru
Fermierii pot primi 1.500 euro/an
Proiectele pentru submăsura 6.5 se pot depune până pe 15 mai 2017. De curând a fost lansată prima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura (sM) 6.5 „Schema pentru micii fermieri” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Cei care pot beneficia de această submăsură sunt fermierii care au aplicat cel puţin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, implementată prin APIA, şi care doresc să cedeze exploataţia agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare – cumpărare. Aceştia sunt eligibili pentru a încasa o primă de până la 1.500 euro/an, care va fi plătită până în decembrie 2020. Pentru a beneficia de acest sprijin, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiţii.

Printre acestea se numără ca fermierul să fi aplicat cel puţin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I. Solicitanţii care nu au primit sprijin de la APIA în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri nu pot accesa submăsura 6.5. Fermierii care au fost excluşi de la plată în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I în anul precedent celui în care a transferat exploataţia nu sunt eligibili în cadrul acestei submăsuri.

O altă condiţie obligatorie este ca fermierul să prezinte documente prin care să dovedească dreptul de proprietate. Fermierul trebuie să deţină în proprietate cel puţin terenurile sau terenurile şi animalele care au făcut obiectul sprijinului în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I. Fermierul trebuie să transfere definitiv către alt fermier întreaga exploataţie a drepturilor de plată corespunzătoare. Transferul definitiv al exploataţiei se va face integral către un singur fermier, care trebuie să fie înregistrat la APIA.

Cererea pentru transfer de exploataţie trebuie să fie înregistrată la APIA. Transferul definitiv al terenului se poate face prin următoarele contracte acceptate: contract de vânzare-cumpărare şi/sau act de donaţie şi/sau contract de arendă încheiat pe o perioadă de minim 20 de ani, începând cu anul depunerii cererii de finanţare.

Sprijinul public nerambursabil se acordă anual, începând cu data transferului şi până la data de 31.12.2020 şi reprezintă 120% din suma anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I (maximum 1.500 euro/an, reprezentând 120% din suma maximă anuală calculată a sprijinului pe care fermierul a primit-o în ultimul an în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I).

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !