Fermierii pot solicita bani în plus

De Simona Drimbău
Plata redistributivă încurajează comasarea terenurilor
Plata redistributivă încurajează comasarea terenurilor - © FOTO: S.D.
Valoarea sumelor pe care fermierii le pot încasa în plus este de circa 50 euro/ha pentru 5 ha și 30 ha.

Fermierii care lucrează între 1 și 30 hectare au dreptul să solicite plata redistributivă. Acesată plată se adaugă celei pe suprafață.

Plata redistributivă reprezintă o plată anuală destinată fermierilor care au dreptul la plata unică și se acordă gradual pentru primele 30 de ha ale exploatației agricole, indiferent de suprafața acesteia.

Fără a aduce atingere prevederilor art. 31 din Ordinul MADR nr.619/2015, cazurile în care se consideră că fermierii nu și-au fragmentat/divizat exploatațiile în scopul de a beneficia de plata redistributivă sunt următoarele: moștenirea, vânzarea-cumpărarea de terenuri agricole și rezilierea contractelor de arendă/concesiune.

Practic plata redistributivă este o modalitate prin care fermierii sunt încurajați să comaseze terenurile.

Conform normelor în vigoare nu beneficiază de plată redistributivă fermierii care și-au fragmentat exploatațiile după 18 octombrie 2011 doar în scopul de a beneficia de plata redistributivă și nici fermierii ale caror exploatații sunt rezultatul fragmentării respective.

Conform Ordinului M.A.D.R. nr. 619/2015 art. 31: „Fragmentarea exploatației după data de 18 octombrie 2011 se consideră condiție artificială creată pentru a determina eligibilitatea cererii de plată pentru plata redistributivă. Exploatațiile rezultate în urma acestei fragmentări nu sunt eligibile la plata redistributivă”0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !