Fermierii sunt aşteptaţi la APIA Bihor chiar şi sâmbăta

De Simona Albinaru
Fermierii sunt aşteptaţi la APIA Bihor chiar şi sâmbăta
Până la această dată, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Bihor au fost depuse un număr de 25.156 cereri unice de plată.

Pentru diferența de 14.258 cereri mai sunt 11 zile, inclusiv zilele de sâmbătă din 07 și 14 mai 2016, până la termenul legal de depunere (16 mai) fără penalități.

„Pentru a veni în sprijinul fermierilor care depun pentru prima dată cereri unice la APIA Bihor și a celor care nu s-au putut prezenta, din motive independente de voința lor la data la care au fost programați sâmbetele din 07 și 14 mai 2016, vor fi zile lucrătoare pentru angajații noștri angrenați în procesul de preluare cereri.

Chiar dacă există posibilitatea depunerii cererilor până la 10 iunie, cu penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai, APIA Bihor depune toate eforturile pentru a prelua cererile fără penalități. După 10 iunie cererile depuse sunt neeligibile”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Centrul Județean Bihor.

În 2015 la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Bihor a depus cereri unice de plată 39.414 de fermieri. Toți au primit invitații prin care au fost informați cu privire la data la care au fost programați să se prezinte la centrul local/județean în vederea preluarii cererii unice de plată 2016, documentele ce trebuie prezentate și condițiile de eligibilitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !