Ferrari de Oradea!

1Comentariu
Ferrari de Oradea!
Începând din acest an maşinile Ferrari, folosite în competiţiile de Formula 1, folosesc termocoperte făcute într-o fabrică din Oradea. Proprietarul fabricii, Gino Tonello, spune că cea mai mare satisfacţie a avut-o atunci când managerul echipei, a trimis pe adresa firmei un mail, în care scria că echipamentele făcute la Oradea au jucat un rol important în succesul echipei Ferrari.

Gino Tonello a venit în România în urmă cu mai mulţi ani, când mergeau foarte bine afacerile în lohn. A lucrat pentru o fabrică de confecţii îmbrăcăminte. Însă acum 4 ani lohn-ul a început să meargă tot mai prost. „De afacere s-au ocupat în continuare colaboratorii mei, cei cu care lucrez şi acum, iar eu am avut timp liber să mă gândesc la altceva. Aveam de ceva vreme în cap o problemă: cum să alimentez fibra de carbon cu curent.

Cu informaţiile pe care le aveam eu, ce am mai găsit pe internet, m-a mai ajutat şi fiul meu şi echipa pe care o am şi acum aici la fabrică am ajuns să fac aceste termocoperte şi să-mi fac o firmă la Oradea, Thermal Technology. Toată lumea, inclusiv cei de la Ferrari, ştiu că produsele furnizate de mine sunt făcute în România. Nu am ascuns acest lucru niciodată şi nici nu aş fi reuşit fără echipa mea de aici”, a povestit Gino Tonello.

După ce a dat drumul la afacerea cu termocoperte, firma a devenit sponsor al Gresini Racing, o echipă italiană care concurează în „Moto Grand Prix”. Însă, proprietarul firmei şi-a pus în gând să ajungă furnizorul Ferrari. „Să ajungi să lucrezi la o astfel de firmă este mai greu, îţi trebuie pe cineva care să te recomande. Noi am ajuns să furnizăm termocoperte pentru Formula 1 Client, care este o competiţie unde se întrec amatorii. Sunt persoane cu bani, care îşi cumpără maşini de Formula 1, Ferrari care nu mai sunt folosite în competiţii şi concurează între ei”, a povestit Georgeta Busuioc, unul dintre colaboratorii lui Gino Tornello. După experienţa cu Formula 1 Client, produsele firmei din Oradea au fost remarcate de cei de la Ferrari, care le-au propus o colaborare.

„Am fost la un test, erau termocopertele noastre şi cele folosite de ei la competiţii. În urma testului au descoperit că cele din Oradea încălzesc roţile foarte bine şi au o economie de energie de 40%. Cei de la Ferrari m-au întrebat care este secretul. Adevărul este că nu m-am gândit niciodată, eram mulţumit că funcţionează”, a povestit Gino Tonello. „Anul ăsta, înainte de circuitul de la Barcelon, am fost contactaţi de cei de la Ferrari, că au probleme cu stabilitatea roţilor din spate. În urma cercetărilor am ajuns la concluzia că problema era din cauză că termocopertele nu încălzeau roata în întregime, ci doar cauciucul. Aşa că am inventat un sistem care se bagă în roată şi care aduce geanta la o temperatură de 140 de grade celsius, în 20 de minute. Cu temperatura asta se crează un echilibru între geantă şi roată, iar aderenţa este mai bună ”, a mai explicat Tonello.

Firma din Oradea este pe cale să semneze un contract de sponsorizare cu pilotul arădean Robert Mureşan, imediat ce acesta îşi va găsi echipa cu care va concura în sezonul următor la campionatele mondiale de motociclism.

Din cauza comenzilor foarte mari pe care le are în ultima vreme, fabrica de la Oradea se va muta de anul viitor într-un sediu mai mare.

Firma mai produce, pe lângă termocoperte şi dispozitive de încălzit, tot pe baza de fibră de carbon pentru tunurile de zăpadă, rezervoare de gaz, burlane, antene satelit (a realizat una şi pentru antena Pro TV Oradea). De asemenea, dispozitivele făcute la Oradea sunt folosite pentru a încălzirea prin podele sau pentru încălzirea scaunelor în biserici sau mai nou pentru gondolele din Veneţia.

Termocopertele sunt dispozitive care au rolul de a încălzi roţile înainte de fiecare competiţie de Formula 1 pentru ca maşinile să aibă o aderenţă mai bună. În curbe, piloţii nu sunt nevoiţi să frâneze, deoarece cauciucul este încălzit deja. Termocopertele făcute la Oradea funcţionează pe bază de fibră de carbon, fiind brevetate de Gino Tonello.

Cristian Horgos

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor