Festival cultural

1Comentariu
ORADEA – Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Dezvoltare „Accent” a iniţiat un nou proiect adresat tinerilor. Orădenii au fost invitaţi sâmbătă să facă o călătorie de câteva ore pe meleaguri străine. Câţiva ambasadori culinari din diferite ţări participante au expus delicatesele bucătăriei lor.

Publicul a fost invitat să guste gratuit din aceste specialităţi culinare, să asculte muzica specifică altor ţări, dar şi să admire dansuri tradiţionale puse în scenă de cei 50 de studenţi participanţi din 20 de ţări, majoritatea din ei studenţi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea.

 

Trăsături

 

În cadrul acestei acţiuni, japonezii au prezentat un material documentar şi un flim animat în care au prezentat tragedia de la Hiroshima, iar copiii Ansamblului Lioara ai Casei Tineretului au interpretat câteva cântece. Apoi, ca un simbol al uniunii dintre naţiuni a fost realizat un tort în formă de glob.

Studenţii români şi cei străini au avut oportunitatea să-şi prezinte, într-un cadru festiv, trăsăturile cele mai semnificative şi tot ce ţine de cultura ţării lor, ajungând astfel să se cunoască şi să înveţe unii de la alţii. Ei au învăţat astfel că întotdeauna „cultura fiecărui popor reprezintă o experienţă interesantă şi captivantă”.

 

Importanţa socializării

 

„Acest festival cultural oferă tinerilor şansa de descoperi locuri şi culturi îndepărtate, de a socializa, punându-le totodată la dispoziţie o cale fascinantă de a cunoaşte lumea şi de a se adapta la societatea actuală atât de variată. Scopul proiectului fiind tocmai creşterea gradului de conştientizare a tinerilor asupra importanţei socializării, a relaţiilor inrepersonale şi a diversităţii societăţii”, ne-a spus Eugen Negruţiu, preşedintele Asociaţiei „Accent”.

Asociaţia „ACCENT” a colaborat cu Association of International Medical Students of Oradea, cu JOSHUA din Malaezia şi cu Fundaţia Română pentru Tineret Bihor.

Proiectul „Tinereţe şi creativitate dincolo de naţionalitate” a fost finanţat de Consiliul Judeţean Bihor, care a alocat Asociaţiei 6.000 de euro.

 

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor