Festival de fotografie

ORADEA - La sfârşitul săptămânii trecute a debutat, în cadrul Festivalului Toamna Orădeană, a VII-a ediţie a Festivalului European de Fotografie.

Acesta a fost organizat de Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea şi Asociaţia Euro Foto Art din Oradea şi a cuprins o suită de manifestări culturale expoziţionale.


La manifestare au participat peste 50 de artişti fotografi, din mai multe ţări europene, între care Germania, Italia, Rusia, Republica Moldova etc. La această ediţie a Festivalului au fost prezenţi şi artişti fotografi din Japonia şi Coreea de Sud. În cadrul festivităţii de deschidere a Festivalului artiştilor fotografi le-au fost înmânate plachete.


Festivitatea a fost urmată de un simpozion internaţional intitulat „Tendinţe noi în arta fotografică”, moderat de criticul de arta Ramona Novicov.


Oradea începe să-şi dezvolte viaţa spirituală aşa cum ne aşteptam. Artiştii fotografi îşi exprimă gânduri şi sentimente, şi de ce nu artă, orădenilor”, a afirmat Ştefan Toth, preşedintele Fotoclubului Nufărul.
În cadrul Simpozionului internaţional au fost prezentate comunicări de profil din Coreea de Sud, Germania, Serbia, România, R. Moldova şi Ungaria.

„Premfoto 2008”

După simpozion participanţii au avut posibilitatea să viziteze expoziţia refuzaţilor „Premfoto 2008”. În cadrul aceluiaşi eveniment a fost vernisată în holul Teatrului Arcadia, expoziţia personală a artiştilor fotografi Serge Shvedenko – Inn S. Fedotov din Zaphorozhye – Ucraina.
La Galeria Foto Art din Oradea a fost vernisată, apoi, în prezenţa autorului, expoziţia personală a artistului fotograf Il –Tae Lim, din Jeonju, Coreea de Sud. Expoziţia a cuprins 80 de fotografii color, de o rară valoare artistică, grupate în două categorii: tradiţii populare coreene şi păsări.


Programul primei zile s-a încheiat cu Gala imaginilor digitale, care a avut loc în Grădina „Promesse” din Oradea, în cadrul căreia au fost prezentate imaginile digitale acceptate şi premiate la Bienala Mondială „Premfoto” 2008.
Cvartetul „Varadinum” din Oradea a asigurat momentele muzicale, dând astfel culoare evenimentului.
Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase