Festival dedicat fotografiei chinezești

Aspecte de la deschiderea festivalului
Aspecte de la deschiderea festivalului - © Foto: Euro Foto Art
Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România, organizată de Asociația „Euro Foto Art”, sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, va oferi oportunitatea de a prezenta o serie de manifestări expoziționale de excepție în Capitală și în cele mai mari orașe ale României.

Festivalul, dedicat Zilei Naționale a Chinei, a debutat ieri la Casa Româno-Chineză din Capitală.
În cadrul festivității a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată „Tradiții populare chineze”, în cadrul căruia a fost prezentată o selecție de 50 de fotografii realizate de artiștii fotografi membri ai „China Network Online din Zhuhai” (organizație parteneră a Asociației „Euro Foto Art”).
În data de 14 octombrie, expoziția va fi vernisată și în Galeria „Pasaj 2” din Râmnicu Vâlcea, iar în 29 septembrie, de la ora 11:00, în Galeria „Euro Foto Art” va fi prezentată varianta inițială, alcătuită din 100 de fotografii. Sub aceeaşi formă, expoziţia va fi vernisată şi la Centrul Cultural „Bucovina” din Suceava, în data de 10 octombrie.

„În cadrul Festivalului vor fi prezentate mai multe expoziții ale artiștilor fotografi chinezi. Astfel, în Turnul Primăriei Oradea va fi vernisată, în data 29 septembrie, ora 12:00, expoziția artistului fotograf Che Peng Ion din Macau, iar la ora 18:00, în Galeria «Ștefan Vilidár István» din Cetatea Medievală Oradea, expoziția personală a artistului fotograf Haibo Chi, tot din Macau.

O altă expoziție de excepție urmează să fie vernisată din lucrările color de format mare ale reputatului artist fotograf Pen Da Li din Taiwan, la Biblioteca Județeană «Petre Dulfu» din Baia Mare, în cadrul festivității de închidere a ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România”, a anunţat Ştefan Toth, preşedintele „Euro Foto Art”.

Expoziţii de grup

Sub genericul „Impresii din China”, vor fi vernisate mai multe expoziții personale și de grup ale artiștilori fotografi din România care au fotografiat în această minunată țară.

În acest context, expoziția de grup a criticului de artă dr. Ramona Novicov și cele ale artiștilor fotografi orădeni Szabó Morvay Edina, Claudiu Szabó FIAP și Ștefan Tóth AFIAP urmează să fie vernisate la „Turnul Croitorilor” din Cluj-Napoca, iar expoziția personala Ștefan Tóth AFIAP urmează să fie vernisată în Castelul „Károlyi” din Carei, județul Satu Mare.

Expoziția de artă fotografică „Terra Color”, realizată din lucrările membrilor „China Network Online” din Zhuhai, va fi vernisată la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina și la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita.

O altă expoziție de excepție a fost vernisată, ieri, la Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, unde au fost expuse 60 de fotografii de format mare. Expoziţia a fost pusă la dispoziția organizatoilor de Societatea Fotografilor din China (CPA).

Gala digiporamei chineze, în cadrul căreia vor fi prezentate mai multe expoziții repezentative ale artiștior fotografi din China, urmează să fie prezentată în orașele: Craiova, Galați, Iași, Marghita, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc și Pitești.

Festivitatea de închidere a ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România va avea loc în data de 30 octombrie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !