Festival Internaţional de Fotografie

De Crina Dobocan
Sigla festivalului, înregistrată la OSIM
Sigla festivalului, înregistrată la OSIM
A III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” va debuta pe 11 ianuarie şi se va încheia peste o lună, pe 10 februarie.

Evenimentul este organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, sub patronajul Ministerului Culturii. Festivitatea de deschidere a ediţiei actuale a festivalului va fi organizată la Cetatea din Ujhgorod (Ucraina), pe 11 ianuarie, de la ora 13:00. Evenimentul de debut este închinat Zilei Artei Fotografice în România. Pe lângă oficialităţile locale, vor participa artistul Ştefan Toth, directorul festivalului, şi artiştii fotografi Adela Rusu şi Ovi D. Pop, ambii membrii ai Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea.
„După festivitatea de deschidere, organizată în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din Transcarpatia din Ujhgorod va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii digitalizate, alcătuită din lucrările reputatului artist fotograf Carol Pop de Szathmári. Fotografiile originale se află în proprietatea prof. univ. dr. Radu Igazság din Bucureşti. În după masa zilei de duminică va fi prezentat şi filmul documentar realizat de redacţia maghiară a Televiziunii Române, realizat despre Carol Pop de Szathmári”, a informat Ştefan Toth.
Doi artişti fotografi, Viorel Simionescu din Bucureşti şi regretatul Victor Boldîr din Craiova, vor primi medalii de aur speciale – Carol Pop de Szathmari.
„Medaliile sunt înregistrate, la fel şi festivalul, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci a României, fiind editate de organizaţia noastră în serii numerotate”, a mai precizat Ştefan Toth.

Program

Ediţia din acest an a festivalului cuprinde 30 de manifestări expoziţionale vernisate în Serbia, Slovacia, România, Ucraina şi Ungaria. Una dintre ele, cea intitulată „Sate ale Uniunii Europene”, a fost alcătuită din 98 de fotografii alb-negru şi color acceptate şi premiate la ediţia a IX-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni. Salonul este dedicat Zilei Culturii Naţionale şi Zilei Culturii Maghiare. Expoziţia va fi vernisată în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea la data de 12 ianuarie, iar pe 22 ianuarie, la Biblioteca judeţului „Békés”din Békéscsaba. Ea va fi vernisată şi la Galeria Bibliotecii „Octavian Goga” din Aleşd (30 ianuarie) şi la Galeria „STARS” din Cluj-Napoca (5 februarie).
Un alt eveniment – Salonul Mondial al Artiştilor Fotografi Maghiari de Pretutindeni, aflat la cea de-a XIV ediţie, va fi vernisat la Castelul „Károlyi” din Carei în 1 februarie şi la la Galeria Muzeului din Palatul Zichi din Komarno – Slovacia, în 4 februarie. În cadrul Festivalului Internaţional vor fi vernisate mai multe expoziţii anuale ale membrilor organizaţiilor partenere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !