Festivalul artelor studenţeşti

Imagini din cadrul festivalului
Imagini din cadrul festivalului
În perioada 25-30 mai a avut loc în campusul Universităţii din Oradea a doua ediţie a Festivalului Artelor studenteşti „Vivat Academia!”.

Studenți, profesori, absolvenți, elevi ai absolvenților, au îmbrăcat în haine de sărbătoare universitatea prin muzică, poezie și artă vizuală de cea mai buna calitate. Festivalul și-a propus, și a reușit din plin, sa creeze un spațiu generos pentru culoare și sunet, spatiu care întregește și împlinește săptămâna științifică universitară orădeană. Directorul stud-art-event-ului a fost rectorul Constantin Bungău, iar coordonatorul proiectului, prorectorul Simona Trip. Coordonatorii domeniilor au fost: Oana Lianu (folclor), Florina Mariș Hinsu (canto clasic și coral), Carmen Vasile (operă), Agneta Marcu (muzica de camera), Corina Andor (arte vizuale), Florin Mariș Hinsu (muzică ușoară), Cătălin Scurt (poezie) şi Andrada Ciupeiu (muzică instrumentală).

Program divers

Marți, 26 mai 2015 orele 17:00, a avut loc deschiderea oficială în fața bibliotecii universitare. Festivalul a debutat cu o expoziţie extrem de interesantă a Teodorei Vlaicu-„Țara din vată de zahăr”, care a putut fi admirată în incinta Bibliotecii. A urmat spectacolul în aer liber, pe scena din faţa Bibliotecii, în care studenții mai multor facultăți și-au etalat talentele muzicale și vizuale într-un maraton excepțional de muzică ușoară, jazz, gospel și muzică populară, presărat cu parada modei și expoziție de artă digitală. Finalul spectacolului, încheiat de Ansamblul folcloric al Facultăţii de Arte, i-a reunit pe cei prezenţi într-o horă românească. Ziua de miercuri, 27 mai 2015, a debutat cu Sesiunea de comunicări ştiinţifice de la Facultatea de Arte, iar începând cu orele 17:00, în incinta Bibliotecii a avut loc spectacolul extraordinar: cor, muzică de cameră și instrumentală, ansamblu de brass, orchestra de suflători, recital de arii și lieduri, spectacol de operă, teatru, poezie şi video art. Vineri, 29 mai de la ora 18:00 a avut loc la Liceul Greco – Catolic recitalul claselor de canto ale Departamentului de Muzică al Facultăţii de Arte. Succesul deosebit de care s-a bucurat această ediţie a Festivalului Artelor studenţeşti demonstrează fără echivoc faptul că această manifestare de prestigiu a devenit o certitudine în peisajul evenimentelor de mare amploare care au loc la Universitatea din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !