Festivalul care ne-a unit

De Veronica Bursaşiu
Au participat la Festivalul Internațional de la Chișinău
Au participat la Festivalul Internațional de la Chișinău - © Foto: FAN
În perioada 28 februarie – 3 martie, un grup format din 3 elevi de la Liceul Teoretic ”Nicolae Jiga” Tinca, Delia Pop, Adela Misaroș și Cătălin Mihali, însoțiți de profesorul Iuliu Orban și de directorul unității, prof. Florica Martin, au participat la Festivalul Internațional ”Mărțișorul elevilor” ce a avut loc la Chișinău, Republica Moldova, organizat de cel mai mare liceu din Moldova, I.P. L. T ”Gheorghe Asachi”.


Evenimentul a fost realizat în ziua în care liceul a împlinit 155 ani de la înființare.

Elevii Adela Misaroș și Cătălin Mihali au prezentat dansul ”Barcăul”, pregătiți fiind de instructorul de dansuri populare Mircea Dărăban, iar eleva Delia Pop, ”cântăreața de muzică populară” a liceului tincan, a încântat auditoriul cu două melodii populare, ”Căruță cu 4 boi” și ”Veniți români din lumea-ntreagă!”.

„Am avut onoarea de a fi primiți de directorul unității, prof. Boris Volosatîi, care este de 29 de ani în această funcție onorabilă, precum și de întreg corpul profesoral al liceului Asachi.

Gazdele noastre ne-au oferit un program diversificat în timpul șederi onastre în capitala Moldovei, ce a inclus și vizita de la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Chișinău, dar și invitația specială de a participa la piesa de teatru ”Livada de vișini” de A.P. Cehov”, spune profesorul Iuliu Orban.

Acest parteneriat între Liceul Teoretic Nicolae Jiga Tinca – Bihor, România și Instituția Publică Liceul Teoretic Gheorghe Asachi Chișinău – Republica Moldova, a luat naștere în urma Simpozionului Internațional ”Teatrul în educație”, ce a avut loc la Tinca, în ianuarie, coordonator prof. Iuliu Orban, unde a participat trupa de teatru a liceului moldovean, format din 8 elevi de gimnaziu, însoțiți de coordonatorul lor, prof. de artă dramatică Vasile Bodrug.

„Relația de parteneriat dintre cele două instituții va continua și pe viitor, prin participarea la numeroase festivaluri și concursuri”, spune profesorul Iuliu Orban.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !