Festivalul-concurs „D’ale porcului ” se mută în Parcul Bălcescu

Reactualizat la:
Festivalul-concurs „D’ale porcului ” se mută în Parcul Bălcescu
Consiliul Judeţean Bihor – Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene şi Asociaţia Culturală D’ART organizează Festivalul-concurs „D’ale porcului”.

„Concursul de preparare tradiţională a porcului, între comunele din judeţul Bihor, are ca scop conservarea şi promovarea acestei tradiţii populare şi va avea loc sâmbătă, 17 februarie 2018, în Parcul „Bălcescu” din Oradea”, anunţă organizatorii.

Pentru fiecare echipă înscrisă în concurs, organizatorii asigură : zonă de concurs (5X5 m); umbrelă-pavilion (3X3 m); masă, laviţe, paleţi, un porc de 100-110 kilograme; pâine, acces la apă şi curent electric, butelii de aragaz; pubele, saci de gunoi 5. pahare, farfurii şi tacâmuri din plastic (aprox. 200); şerveţele.

Fiecare echipă participantă trebuie să îşi asigure :cazane şi suporturi pentru cazane (pregătire toroş ), instalaţii de gătit (aragaz, reşou, grătar) pe gaz, curent sau cărbuni (fiert/ prăjit); prelungitoare, oale, cratiţe, ligheane, găleţi (fierbere organe, prăjire jumări, pregătire caltaboşi/ cârnaţi ), butuc pentru tăiat, cuţite, bardă, topor, măcinător de carne, cârnăţar, orez, varză acră, legume (ceapă, usturoi etc) şi condimente; maţe orice alt instrument sau material necesar.

Echipele pot fi formate din cel mult 6 (şase) persoane, căpitanul de echipă fiind numit dintre acestea. Pentru concursul pălincilor, fiecare echipă trebuie să aducă propria pălincă de casă (minimum doi litri), neîndeplinirea acestei cerinţei conduce automat la eliminarea din competiţie.

Vizitatorii vor putea degusta produsele din concurs. Acest lucru se va face pe baza unor tichete de masă, puse în vânzare de organizatori, care vor asigura obţinerea unor porţii consistente de toroş, respectiv cârnaţi, caltaboşi şi jumări!

Accesul tuturor vizitatorilor în zona de desfăşurare a festivaluluiconcurs se va face exclusiv pe baza tichetelor de masă! Organizatorii vor acorda 6 premii.

Valoarea totală a premiilor va depăşi 10.000 de lei! Juriul tuturor concursurilor va fi format din oficialităţi, oamenii de vază ai comunelor participante şi din bucătari profesionişti, cărora li se vor adăuga, la cerere, reprezentanţii unor sponsori!

Organizatorii vor acorda 6 premii:
-Cea mai bună pălincă
-Cel mai bun cârnaţ
-Cel mai bun caltaboş
-Cel mai bun toroş
– Cel mai bun produs special
-Marele premiu

Evenimentul se află la cea de-a V-a ediţie. Primele patru ediţii au avut loc în parcarea Era.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !