Festivalul Fotografiei Chineze, în Oradea

De Camelia Busu
Artiști fotografi din România și China
Artiști fotografi din România și China - © FOTO: Radui Elemér
Două expoziţii de fotografie se deschid la Oradea în cadrul celei de a VII-a ediţii a festivalului.

Ediția a VII-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România este dedicată aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei. Evenimentul este organizat de Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea, în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partnere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România.

Festivalul cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, dintre care şi o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată ”Impresii din China”. Parte din acest mare eveniment sunt şi două expoziții alcătuite din lucrările artiștilor fotografi din China. Înainte însă de vernisajul acestora, membrii delegației de artiști fotografi din China, a efectuat duminică mai multe deplasări de creație în Oradea și județul Bihor.

De dimineață au vizitat și au fotografiat Mănăstirea Sfintei Cruci și Sinoga Ortodoxă din strada Mihai Viteazu, iar apoi s-a organizat o deplasare de creație și la Chișcău, unde artiştii fotografi chinezi au vizitat și au fotografiat Peștera Urșilor și Muzeul de Etnografie „Flutur”. Astăzi vor fotografia Valea Ierului.

Prima expoziție de la Oradea este alcătuită din cele 100 de lucrările ale membrilor China Photo Network Online din Zhuhai şi a fost instalată pe simezele Galeriei ”Euro Foto Art”, Centru Expozițional FIAP Oradea – România. Au fost expuse lucările artiștilor fotografi MA Kang, Chen Weilu, Wu Yi și Zhu Qing. Vernisajul expoziției a avut loc luni, unde amfitrioni a fost președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” Ștefan Tóth AFIAP și consilierul Sorin Tabacu.

În cadrul vernisajului au participat artiştii fotografi Weilu Chen, Dan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. . Expoziția organziată în parteneriat cu Biblioteca județeană ”Gheorghe Șincai” va rămâne deschisă până în 8 noimbrie.

Cea de a doua expoziție a artiştilor fotografi din China este instalată pe simezele sălilor de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică ”Ștefan Tóth István” ale Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural. Expoziția artistului fotograf Ming YI intitulată „Împarte și moștenește” va fi vernisată astăzi, 8 octombrie, la ora 11:00 în prezența artiștilor fotografi din România și China.

Expoziția organizată în parteneriat cu Muzeului orașului Oradea – Complex Cultural va rămâne deschisă până lîn 7 noiembrie. În cadrul ambelor vernisaje momente muzicale, artiștii formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă) interpretează mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești.

Organizarea ediției a VII-a Festivalului Fotografiei Chinezești în România a fost posibilă datorită sprijinului financiar primit din partea Consiliul județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, China Photo Network Online Zhuhai (China), Asociației Intrnaționale ”Euro Foto Art” respectiv din partea unor persoane iubitoare de fotografie cu suflet foarte mare din România și China.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !