Festivalul Medieval al Cetății Oradea – cel mai mare din România!

Festivalul Medieval al Cetății Oradea – cel mai mare din România!
Peste 38.000 de oameni au participat la Festivalul Medieval, anunță organizatorul. Chit că furtuna de duminică după-amiază a pus punct festivalului într-o manieră nedorită.

Cifra este dată de APTOR, organizatorul Festivalului din weekendul trecut, 6 – 8 iulie. „Peste 130 de evenimente, ateliere, activități și atracții, 36 de trupe de reconstituire istorică, invitate din 7 țări (România, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Ucraina, Cehia), 15 demonstrații și reconstituiri de bătălii istorice, 13 demonstrații ecvestre, concursuri de lupte medievale și tir cu arcul călare, 37 de menestreli în peste 20 de reprezentații artistice, 15 ateliere meșteșugărești, 50 de meșteșugari și meșteri medievali, 30 de ateliere, spectacole și atracții pentru copii, 4 concerte LIVE la scena principală, 2 show-uri de jonglerii cu focul și un spectacol de iluzionism, ne-au asigurat o atmosferă medievală autentică în Cetatea Oradea, pe tot parcursul festivalului”, transmite organizatorul – un ONG înființat de Primărie, finanțat din taxa turistică aplicată hotelierilor din Oradea.

Patru zile, în 2019

Anul viitor, festivalul se va extinde pe parcursul a 4 zile, între 11 și 14 iulie 2019. Adică de joi până duminică. Anul acesta, festivalul s-a desfășurat de vineri până duminică.

„Ancoră turistică importantă”

„Alături de evenimente ca Târgul de Paști, European Music Open, Târgul de Crăciun, Toamna Orădeană, Festivalul Medieval al Cetății Oradea este unul dintre evenimentele cu potențial mare de dezvoltare și care poate să devină o ancoră turistică importantă, sau chiar o atracție turistică în sine.

Pornind de la diversitatea și profesionalismul trupelor medievale, până la muzica live de pe scena principală, Festivalul Medieval al Cetății Oradea 2018 s-a consolidat ca eveniment de referință al orașului și, cu siguranță, cel mai mare eveniment de profil din România. Reacția pozitivă a partenerilor, a trupelor medievale și, desigur, a publicului ne bucură, ne energizează și responsabilizează în același timp, deoarece am reușit să facem un mare pas înainte, iar ediția din 2019 nu poate să nu continue aceeași pantă ascendentă”, este citat Mihai Jurca, directorul APTOR.

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO 20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !