Festivalul Tinere talente, la final

De Crina Dobocan
Festivalul Tinere talente, la final
Liceul de Artă s-a prezentat în competiţie cu 23 de copii.  Festivalul Regional ,,Tinere talente’’, organizat de Liceul de Artă din Oradea s-a încheiat, duminicai, cu festivitatea de premiere şi Gala laureaţilor.

80 de copii din Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Satu Mare, Alba-Iulia, Deva, Târgu Mureş şi Baia Mare au luat parte la cea de-a XVI-a ediţia a Festivalului Regional de Interpretare Vocal-instrumentală ,,Tinere talente’’.

Festivalul s-a adresat elevilor, din clasele I-XII, care urmează cursurilor unor şcoli şi licee de artă şi a avut loc în zilele de 12-13 mai. Elevii şi-au disputat talentul în trei mari secţiuni: pian, vioară şi canto clasic.

Criza bate arta

Juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate de la Universitatea Creştină ,,Partium’’, Facultatea de Muzică Oradea, Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima’’ din Cluj-Napoca, Liceul de Muzică ,,Sigismund Toduţă’’ din Cluj-Napoca, Liceul de Artă Oradea şi un solist la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca (baritonul Florin Estefan).

Scopul festivalului, au spus organizatorii, a fost acela de a lansa copiii spre alte concursuri.

,,Criza vorbeşte în acest an, pentru că sunt mai puţini copiii decât în anul precedent. Sunt foarte mulţi copii talentaţi care merită stimulaţi şi încurajaţi să cânte. E una să cânţi la tine acasă pentru publicul cu care eşti obişnuit şi altceva, într-un concurs. Astfel de concursuri îi ajută pe elevi să se împrietenească cu scena şi cu competiţia’’, a declarat prof. Doina Marcu, directorul Liceului de Artă şi preşedintele juriului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !