Fetele evoluează în sfera viciilor

9Comentarii
Fetele evoluează în sfera viciilor
DEVA – Elevilor hunedoreni li se pare normal să fumeze, fără nicio îngrădire, în şcoli. Ei vor să li se amenajeze locuri speciale pentru fumat.

Psihologii şcolari sunt de părere că această mentalitate este rezultatul faptului că tinerii de astăzi au foarte multă libertate din cauză că părinţii nu mai au timp pentru educaţia copiilor. Psihologul şcolar Agnes Borbely, de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” din Deva, este de părere că în sfera viciilor elevilor se observă foarte mari şi grave schimbări mai ales în comportamentul fetelor.

Elevii vor locuri pentru fumat în şcoli
Împotriva tuturor restricţiilor impuse de regulamentele de ordine interioară din şcoli, fumatul în şcolile hunedorene există.
Nu este o noutate pentru nimeni faptul că elevii nu vor să renunţe la fumat de dragul regulamentelor. Unele şcoli au şi renunţat să-i mai urmărească pe elevii fumători.

 

Agnes Borbely, psiholog şcolar, spune că elevii chiar pun problema amenajării în şcoli de locuri speciale pentru fumat. Observaţiile psihologilor şcolari hunedoreni dezvăluie atitudinea elevilor faţă de comportamentul vicios susţinând că acestora li se pare normal să facă ceea ce vor. Ei spun că elevii de astăzi au un alt fel de mentalitate şi de cele mai multe ori se răzvrătesc împotriva adulţilor, tocmai din această cauză.

 

„Nu pot spune că nu voi fuma atâta timp cât în familia mea fumează toată lumea!” spune Daniela, din Deva, elevă în clasa a VII-a.

 

Raluca, proaspătă liceană, susţine că: „Fumatul este un viciu pe care-l cunoaşte multă lume. Se ştie că cine fumează nu se poate lăsa pentru că vrea altcineva! Degeaba nu ne lasă să fumăm în şcoli. Eu cred că ar fi foarte bine să se amenajeze locuri de fumat în şcoli. Cred că ar fi mai multă disciplină şi mai puţină minciună!”

Psihologul şcolar, Agnes Borbely, spune că este îngrijorător faptul că, în ultima vreme, a apărut o schimbare în sfera viciilor: fetele le adoptă cu seninătate pe toate. Asta se datorează schimbării viziunii sociale de comportament. Nu este vorba doar de fumat, ci şi de consum de băuturi alcoolice sau de relaţiile fetelor cu băieţii. A.Borbely este de părere că în societatea noastră nu există atitudine şi că lipseşte cooperarea dintre şcoală, familie şi societate!

Sanda Bocaniciu9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor