Fiecare oradean, cu parcarea lui

90Comentarii
ORADEA – Primaria Oradea va taxa dar va garanta parcările nominale pe care le va amenaja în cartiere. Primaria Oradea va pune capăt războaielor de uzură, cu roţi înţepate şi uşi zgâriate, care se dau pentru parcări. Totodată, vor fi taxaţi cei care până acum îşi vopseau cu de la sine putere numărul de maşină pe câte-o parcare de lângă bloc, „întăbulându-se” astfel gratuit pe ea.

„Vizăm un proiect similar cu cel început la Cluj sau în Sectorul 3 din Bucureşti. Municipalitatea va inventaria spaţiile dintre blocuri şi va trasa parcări pe care riveranii le vor putea închiria pe un an. Vom stabili un orar iar maşinile parcate pe locurile altora vor fi ridicate cu auto-platforma”, a avertizat marti primarul Bolojan în timp ce arăta ziariştilor parcări proaspăt amenajate, în această idee, lângă Liceul „Onisifor Ghibu”.

Totodată, edilul şef a explicat că aceste parcări vor fi la nivelul solului în timp ce parcări supraterane se vor ridica doar în zone centrale sau comerciale. „Estimez că vom putea sigura necesarul de parcări din cartiere. În Oradea sunt înregistrate 87.000 de autovehicule din care 68.000 sunt aututurisme, majoritatea, adică circa 40.000, aparţinând persoanelor fizice. Acum sunt multe locuri între blocuri care nu sunt nici parcări nici spaţii verzi. Derulăm un program de inventariere a acestor spaţii pentru a-i putea asigura fiecărei asociaţii de proprietari un spaţiu suficient pentru a asigura un loc de parcare pentru fiecare apartament”, a adaugat Bolojan.

Cristian Horgos90Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor