Filip, „dezbătut” pe internet

ORADEA – Articolul „Filip pleacă la Bruxelles”, postat marţi, 6 martie, pe portalul Bihor Online, a stârnit pasiuni printre internauţi. Forumul Bihor Online a adunat numai la acest articol 42 de păreri, dovadă că persoana primarului rămâne una controversată.

Prezentăm în continuare o selecţie dintre opiniile postate pe forum:

Unii se bucură, dar o să cam plângă atunci când o să se trezească la realitate şi o să vadă pe propria lor piele că în oraşul ăsta nu se va găsi unul mai bun ca el. (Orădean)

Mai bun există şanse să găsim… dar care să facă mai mult rău oraşului e imposibil. (George)

Nefiind orădean, a distrus o mare parte din frumuseţea Oradiei. Un om născut aici NU ar fi putut face aşa ceva! Data viitoare să votăm un orădean! (Telu)

Deja încep să plâng după Filip. Cine va mai batjocori oraşul ăsta dacă pleacă el? Cine va alunga investitorii serioşi la TM pentru a pune el mâna pe terenuri? Dar găsim noi altul! (Răzvan)

Să plece, dar nu la Bruxelles. Daca PD-ul o să-l mai susţină în continuare, o să piardă multe voturi. Oradea într-adevăr are nevoie de un OM la Primărie, nu de şmecheri ca Filip sau Bar şi se mai ştiu ei care. Se pare că până nu vor fi alegeri pe bază de vot uninominal, partidele nu vor să susţină oameni de calitate, doar clienţii lor nesimţiţi al căror scop este îmbogăţirea personală cu sfidarea alegătorilor. Exemplu, investiţia uriaţă de lângă Magazinul Artima din Rogerius, de unde sigur a avut „fiecare partea lui”, iar mai nou „simbolul Oradiei”, care va avea nevoie de trei ori mai mulţi bani de la buget decât ar costa în mod normal (şi culmea, păcălirea şi obţinerea acordului cetăţenilor cu găselniţa – concursul de idei). Ar fi ultima „afacere” înainte de „plecarea” la Bruxelles. Dacă PD nu îl va scoate de pe listă, sigur nu va avea votul meu. Puţină responsabilitate, domnilor politicieni! O dată cu votul uninominal această responsabilitate va fi obligatorie, dacă se doreşte ca partidul să fie în Parlament. (Spartacus)

Stimaţi concetăţeni! Fac un apel către toţi oamenii de bine, către toţi orădenii responsabili, să nu voteze PD-ul la alegerile pentru Parlamentul European, pentru că dacă PD primeşte şi un singur loc în PE, Oradea rămâne fără cârmaci! Unde mai găsim noi un primar de valoarea domnului Filip? Nu putem fi atât de inconştienţi încât să lăsăm oraşul pe mâinile unor nepricepuţi, care trebuie să înveţe din mers cum merg lucrurile în administraţie. Orădeni, fiţi responsabili, nu votaţi PD-ul, că rămânem fără primar dibaci şi am pus-o! Oameni buni, treziţi-vă, nu faceţi un gest cu urmări catastrofale pentru oraşul nostru european, nu daţi cu votu-n PD! Îl vrem pe Filip primar pe viaţă! Petru Filip, te iubim, ca tine altul nu găsim! (Peter Fülöp)

Ar fi păcat ca un primar atât de gospodar să ne părăsească. (Anonim)

Nu ţin cu Filip şi cu nimeni altcineva, dar dacă atât de bine ştiţi să criticaţi (critici care unele pot fi adevărate sau nu), spuneţi vă rog care ar fi înlocuitorul ideal pentru Filip (în cazul în care va pleca). (Orădean)

Înlocuitorul ideal ar fi Mihai Groza, categoric. (Ciprian)

A înglodat oraşul de datorii, şi-a însuşit somptuoasele clădiri din centrul oraşului… Acum poate sta liniştit, bănuţi din lucrările supraevaluate a luat la greu, chiriile -i umplu buzunarul. Ce mai? Doar să fugă de răspundere acum!.. Dar am să mă rog la Dumnezeu să faca dreptate… într-o zi. Oameni buni, de ce credeţi că a îndatorat oraşul pe următorii 20 de ani? Să pună mâna pe nişte bănuţi din tot felul de licitaţii, că doar aşa se dau. Noi vom suporta în următorii ani toata „silinţa” de a face bine oraşului de către lacomul Filip… Impozite vom plăti mult şi bine şi credeţi-mă, nu vor fi simbolice. (Anonim)

În fine… era şi timpul, oricum a acumulat destule în timpul ăsta… Poate prea multe, o să ne distrăm dacă o să ajungă să şi răspundă pentru faptele lui. Deşi mă înşel… are clasă. (Anonim)

Dacă pleacă domnul Filip, atunci nu merită să fie chemaţi oamenii la vot ca să aleagă din nou primarul cu cheltuială foarte mare, ci mai bine locul lui să fie luat de unul dintre viceprimarii dl. Mihai Groza sau dna Biro Rozalia. Majoritari în Oradea sunt românii, deci dl Mihai Groza să fie primarul potrivit! (Orădeanul)

Atât Groza, cât şi Biro, vai de capul nostru! Dar din cei doi, Biro este mai pricepută. Dar cum a fost postat anterior, M. Groza are şanse mai mari. Numai că el într-adevăr este un habarnist. Deci poate fi şi mai rău decât Filip. Cu Biro ar fi exact cum a fost cu Filip. Norocul nostru, că măcar Kiss n-are şanse! (Steveee)

Singurul valabil care ar putea fi un primar bun e dl prefect. (Anonim)

Aşa e, subscriu! Domnul Bolojan ar fi primarul pe care Oradea îl merită, un om serios, de cuvânt şi interesat de cetăţean. Ar fi bine să avem în sfârşit un primar adevărat, nu unul pus pe căpătuială, arogant şi şmecher. (Peter)

Interesant, primar de Aleşd în Oradea. De ce nu s-o fi ales primar sau prefect în Alesd?? (Anonim)

Dar de Slobozia e bun? Că am putea căuta, dacă ar corespunde. Numai să nu fie de Aleşd, că toată lumea din Oradea, toţi românii mai ales, s-au născut la Oradea. Unul ca Sany Kiss, dacă e din buricul târgului, e bun? După părerea mea, ar putea fi şi de la Moscova, numai să fie serios şi să vadă de interesele oraşului, nu de cele proprii. (Peter)

Lăsaţi discuţia Aleşd vs. Oradea, că este tema unor alte posturi. Nu vorbim de un ţăran ordinar din Aleşd, cum aţi mai văzut pe forumuri în ultimele câteva zile. Dl Bolojan merită tot respectul.
Oricum, nici Kiss nu este chiar de la Oradea. (Steveee)

Calin Corpas

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !