Filip, punctajul şi sondajul

Filip, punctajul şi sondajul
După ce punctajul comisiei lui Filip a iscat controverse, în PD-L se pregătesc sondaje. Pedeliştii bihoreni sunt în prag de sondaje. Sondaje care să le indice candidaţii potriviţi pentru colegiile electorale parlamentare. Sondaje pe care le-au anunţat pentru această lună.

Iniţial însă, Filip şi ai lui intenţionaseră să stabilească pretendenţii la Parlament printr-un punctaj întocmit de către o comisie înfiinţată tocmai în acest scop la nivelul filialei judeţene. Din comisie făceau parte Lucian Silaghi, Mişu-Jean Manolescu, Adelina Coste, avocatul Mihai Carp şi, evident, preşedintele Petru Filip.

Felul în care comisia a înţeles să-i noteze pe prezumtivii candidaţi pedelişti pentru Parlament a iscat discuţii aprinse în partid, astfel ajungându-se la soluţia sondajelor. În urma punctajului stabilit de către comisie, Octavian Bot a ieşit pe primul loc dintr-un total de 25 de pretendenţi, el optând pentru colegiul 5 Ceica-Tinca, la Camera Deputaţilor. Desigur, un colegiu în care PD-L este puternic… Însă nu tuturor membrilor PD-L Bihor le-a picat bine clasamentul cu Bot în frunte, acesta fiind acuzat de mai multe ori de traseism politic. Mai mult, în 2004, în prag de alegeri parlamentare, Coaliţia pentru un Parlament Curat l-a pus pe lista neagră tocmai pentru acest lucru. Şi atunci, ca şi acum, Tavi Bot pleca din pole-position pentru un mandat de parlamentar. Poziţia Coaliţiei i-a venit însă de hac atunci…

Pare că discursul politic hiper-agresiv al lui Octavian Bot a fost pe placul comisiei prezidate de către Filip, din moment ce la capitolul „Capacitate de comunicare şi discurs politic” Bot a fost de departe cel mai bine punctat pedelist. Se poate spune chiar că această apreciere a făcut diferenţa între Bot şi Ionela Bruchental la punctajul final…

După Bot, potopul…

Ionela Bruchental-Pop a ocupat poziţia secundă, optând pentru zona Beius-Ştei. Surpriză, pe poziţia a treia comisia l-a desemnat pe veteranul PD-L Mircea Bradu, în condiţiile în care acesta nu s-a regăsit anul acesta nici măcar pe lista PD-L pentru Consiliul Local Oradea! Deşi a pierdut cursa pentru şefia Consiliului Judeţean, din care pornea ca favorit, Ştefan Seremi a fost creditat de către Filip şi compania cu poziţia a patra.

Seremi ar candida la Senat, în colegiul Oradea (doar pentru jumătate din populaţia municipiului) – SalontaTinca. Al cincilea s-a clasat Mircea Matei, tot pentru deputăţie la un colegiu orădean, şi abia al şaselea fostul vicepreşedinte al CJ, Gavrilă Ghilea, care ar fi optat pentru acelaşi colegiu ca şi Bot: Tinca-Ceica!

Deşi sunt şanse mari ca Filip să candideze pentru Senat într-un colegiu orădean, el nu a apărut în lista PD-L. Era şi greu, din moment ce Filip era preşedintele comisiei evaluatoare şi, evident, omul nr. 1 în PD-L Bihor…

Calin Corpas

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase