Filip şi Bar exclud colaborarea

2Comentarii
Filip şi Bar exclud colaborarea
ORADEA - Şefii filialelor judeţene ale PD şi PSD – i-am numit pe Petru Filip şi pe Mihai Bar – declară că, din punctul lor de vedere, orice colaborare PD – PSD este utopică.

Filip: „Din punctul meu de vedere este exclus! N-are nici o logică, atâta timp cât PD la ora actuală este partid de Opoziţie, cu 17% din voturile parlamentare. În acest moment, din toate discuţiile purtate până acuma şi la care am participat, nu s-a pus în nici un moment problema intrării la guvernare împreună cu PSD. Până la urmă, şi PSD, şi PC, şi PRM, şi UDMR, şi PNL au o anumită atitudine în Parlament…

Aşadar, această problemă este la primul-ministru şi la cei care-l susţin”, afirmă Filip. Preşedintele PD Bihor vede în alegerile anticipate legislative singura soluţie pentru ca lucrurile să se clarifice. Tot Filip susţine că rezolvarea blocajului politic nu cade în sarcina PD: „Nu noi am produs criza, aşa că nu noi trebuie să găsim soluţii.

Acum este un guvern PNL-UDMR cu susţinere PSD. Noi am fost partid de guvernare şi am fost daţi afară!” Guvernul de uniune naţională nu are viabilitate în acest moment, crede liderul PD Bihor. „Ar fi o prostie. Eventual după alegeri”, a mai adăugat el…


Mihai Bar respinge şi el din start orice colaborare cu PD, partid pe care l-a numit în dese rânduri „partid de fete-fecioare”. „Nu mă hazardez deloc când spun că şansele sunt egale cu zero”, a spus liderul PSD Bihor.

Întrebat dacă grupul de la Cluj (Ioan Rus, Vasile Dâncu, Vasile Puşcaş, Ilie Sârbu) ar dori o asemenea alianţă, Bar a reacţionat: „Grupul de la Cluj nu există! O astfel de alianţă nu va trece niciodată de comitetul preşedinţilor de organizaţii.

Într-adevăr, conducerea a fost mandatată să poarte discuţii cu toată lumea, dar nici un guvern PD nu va avea susţinerea PSD şi invers. Iar împreună la guvernare, cu atât mai puţin…” Bar crede că zvonurile privind o colaborare între cele două partide sunt „o făcătură… Cred că PD le lansează; vor să demonstreze că e o disperare la PSD”.
Surprinzător poate, Bar a opinat că PSD ar putea vota învestirea unui guvern cu un prim-ministru propus de către preşedintele Băsescu! „Da, putem să ne aşteptăm să treacă guvernul şi apoi Băsescu moare cu el de gât! El a promis nişte chestiuni care nu se pot face…”, a spus Bar, insinuând că e posibil ca PSD să dea girul unui guvern pe placul lui Băsescu, însă căruia i-ar pune apoi constant piedici…

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor