Filip şi criticii săi internauţi

8Comentarii
Filip şi criticii săi internauţi
ORADEA – Interviul cu primarul Petru Filip, publicat azi în Jurnal bihorean şi postat pe portalul Bihor Online, i-a stârnit pe internauţii orădeni.

Reacţiile la interviul cu edilul-şef al Oradiei au fost dintre cele mai diverse, de la sfaturi la adresa primarului la reproşuri mai mult sau mai puţin dure, semn că lucrările efectuate în ultima vreme de către municipalitate stârnesc încă multe controverse… Reproducem în continuare câteva reacţii postate pe Bihor Online, cu specificaţia că am încercat să eliminăm vulgarităţile şi calomniile.

Alte probleme de rezolvat:
– un program (soft) de sincronizare a semafoarelor în zone critice de trafic, eventual monitorizarea video a traficului (circulaţie infernală în ultimul an în oraş)
– centura de ocolire terminată de urgenţă pentru cei în tranzit
– câinii comunitari??
– reciclarea competenţei firmelor care asfaltează trecerile la nivel de cale ferată şi tramvaie, uneori chiar asfaltarea în sine nu e OK
– lărgirea podului rutier sau construirea altui pod în paralel în zona de vest (centură) pentru descongestionarea traficului, cu rezolvarea competentă a rosturilor de dilataţie permanent distruse
– un centru de afaceri şi spaţiu expoziţional pentru multitudinea de expo-uri din oraşul nostru
– Poliţia comunitară să-şi facă datoria în aplicarea amenzilor pentru mâncat seminţe, aruncat ambalaje pe jos, golitul scrumierelor din maşini direct pe şosea şi, a chiştoacelor pe trotuare, spălatul magazinelor cu apă măturată spre exterior etc., precum şi „civilizarea” şoferilor care parchează oriunde, oricum şi oricând, inclusiv a taximetriştilor.
– începerea unui proiect de colectare selectivă a deşeurilor casnice de la populaţie
– crearea de sensuri unice pe unele străzi şi semaforizare în unele intersecţii-cheie
– accent pronunţat pe turismul local
Iată câteva din sugestiile pentru europenizarea unui oraş de graniţă suferind de nepăsare şi delăsare, cu lucrări făcute de mântuială până acum. Să speram spre mai bine. (Alex)

***

Strada Ciheiului, porţiunea cuprinsă între drumul de centură şi intrarea în satul Cihei este catastrofală. După fiecare ploaie apar craterele în care ne nenorocim maşinile. Dacă e cald şi nu plouă, după fiecare drum trebuie să ne spălăm maşinile de praful gros depus. Dacă a plouat, iar trebuie să le spălăm pentru că s-au stropit. În plus, sistemul de rulare (suspensie, transmisie) se distruge. Bucata aia de drum de câteva sute de metri aparţine oraşului. Aparţine Zonei metropolitane Oradea. Pe partea dreaptă a drumului au început construcţiile la case noi. Noi, locuitorii Oradiei, care mai avem locuinţe în Cihei, împreună cu locuitorii Ciheiului care fac zilnic naveta în Oradea, vă solicităm din nou să rezolvaţi problema. Nu este posibil ca ultimul cătun din vârf de munte să fie asfaltat în întregime (a se vedea zona Ştei) şi aici, în capitala judeţului, să fie aşa cum este. În ultima campanie electorală v-aţi arătat surprins de starea drumului, spunând că ştiaţi că e asfaltat. Tot atunci aţi promis oamenilor că o să rezolvaţi problema. Sunt conştient că şi alte străzi trebuie reparate, refăcute etc., dar consider că legătura cu una din localităţile limitrofe este mai importantă. Aşteptăm să vedem că se face ceva cu această porţiune de drum. Să sperăm că nu în zadar. (Anonim)

***

De când s-a făcut ultima „reparaţie” a străzii Clujului, la fiecare ploaie se inundă subsolurile blocurilor de pe Averescu… Sper că de data asta remediaţi acest inconvenient, creat de ingineri şi proiectanţi care nu cunosc nici cele mai elementare legi ale fizicii… Cică apa curge în jos…. (Anonim)

***

Planuri foarte frumoase, dar dacă se vor realiza la fel ca cele din 2006, vai de capul nostru! Corso-ul, o bătaie de joc, intersecţia de la Piaţa Mare – cea mai mare tâmpenie în materie de circulaţie din întreaga Europă! Dar cea de la Biserica Emanuel? Cine a mai văzut sens giratoriu traversat de două linii de tramvai? E plină Primăria de incompetenţi sau duşi cu pluta, care vin cu idei zgubilitice, gen lanţ uman până în Borş, dar nu-s în stare să organizeze nişte focuri de artificii ca lumea de Revelion! (Fulop Peter)

***

Nimeni nu poate să spună că nu s-au făcut foarte multe şi e meritul edililor, numai că la curăţenie stăm mai rău. În parcarea mare de pe Bdul Dacia nu s-a măturat de la Revoluţie până anul trecut, când s-a asfaltat (mulţumim Primăriei), numai că nici de la asfaltare nu s-a mai măturat. Părerea mea este că şi aici pot fi nişte priorităţi, chiar dacă nu se reuşeşte pentru moment peste tot, această arteră este intrarea în oraş şi în ţară. Orice bun gospodar începe curăţenia cu ce se vede mai tare. (Anonim)

Calin Corpas8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor