Final de şcoală şi la Penitenciar

De Otilia Șandor
Miercuri la prânz s-a declarat închis anul şcolar 2013/2014 şi la Penitenciarul Oradea.

La festivitatea din unitatea de detenţie au fost prezenţi elevii claselor I-VIII, care au prezentat un program artistic conţinând o scenetă, recitare de poezii şi interpretare de cântece populare.

Elevii artişti au fost răsplătiţi cu aplauze de către auditoriu, toată festivitatea fiind transmisă în direct prin televiziunea cu circuit închis.

Adina Bîrda, purtător de cuvânt la Penitenciarul Oradea, a declarat că în urma rezultatelor obţinute de către participanţii la activităţile de şcolarizare, 17 elevi din cadrul ciclului primar şi nouă elevi din ciclul gimnazial au promovat anul şcolar, urmând ca elevii învăţământului liceal (clasa a IX-a), să finalizeze cursurile până la sfârşitul lunii.

La festivitatea de încheiere a acestui an şcolar, organizată de specialişti ai serviciului educaţie, responsabili cu activităţile de şcolarizare au fost invitaţi Angela Maruşca, director al Centrului Şcolar de „Educaţie Incluzivă Orizont” din Oradea, Adriana Ficuţ director adjunct, Manuela Fazecaş, director adjunct al Liceului Tehnologic „George Bariţiu” şi cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul penitenciarului Oradea.

Absolvenţii merituoşi de la Penitenciar au primit diplome şi cărţi, plus încurajări de continuare a procesului de adaptare la cerinţele vieţii sociale, pe lângă dobândirea de noi abilităţi teoretice şi practice, care să le permită reinserţia în societatea civilă după punerea în libertate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !