Final de seceriş în judeţ

1Comentariu
Grâu de calitatea în Bihor
Grâu de calitatea în Bihor
Conform informaţiilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor secerişul a ajuns la final în Bihor.

La grâu, producţia totală obţinută în Bihor este de 119.800 de tone, la orzoaica de primăvară şi de toamnă recolta, cumulat, a ajuns la cantitatea de 7.759 de tone, la orz s-a obţinut o recoltă de 8.880 de tone, iar la ovăz 13.965 de tone. La grâu, orzoaică şi ovăz, producţiile s-au realizat în proporţie de 100% faţă de cât s-a prognozat, iar la orzul de toamnă producţia obţinută este în proporţie de 94% faţă de cât s-a prognozat.

Faţă de cât s-a programat producţiile sunt cu aproximativ 50% mai mici, cu diferenţieri pe forme de exploatare a terenului agricol. „Calitativ, grâul şi celelate cereale recoltate acum sunt bune”, a precizat Ioan Bodea, directorul coordonator adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor.

Afectat

Conform DADR Bihor la finele lunii iulie, stocul de grâu era de 186.500 de tone, din care aproximativ 66.000 de tone grâu nevalorificat din recolta din 2008. În gospodăriile populaţiei se află 75.458 de tone de grâu, iar la societăţi comerciale de morărit panificaţie stocul este de 28.870 de tone.

Agricultorii pot să-şi depoziteze cerealele fie în gospăodăriile proprii, fie în silozuri sau să-l duca la mori. „Fără certificate este însă interzisă depozitarea în silozuri”, a punctat directorul coordonator adjunct al DADR Bihor.

În cee ce privesc preţurile de depozitare acestea variază, ele putând fi chiar negociate în funcţie de forma de depozitare pentru care se optează.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor