Final de sesiune pentru acest an

De Simona Albinaru
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a închis în data de 18 decembrie 2015 ultimele sesiuni de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurilor de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 deschise în acest an.

Pentru întrega perioadă de programare 2014 – 2020 România beneficiază de o alocare financiară totală de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetară totală a Măsurilor implementate la nivelul AFIR se ridică la 4,87 miliarde de euro.

În perioada 25 martie 2015 (când a fost deschisă prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) și până la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finanțare. Valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro. Gradul de accesare al alocarii disponibile în anul 2015 este de peste 100%.

Dintre aceste proiecte, 1.114 de cereri de finanțare au fost deja selectate în vederea acordării finantării către solicitanți. Valoarea proiectelor selectate până în prezent este de peste 67,7 milioane de euro.

Restul proiectelor depuse se află in etapa de evaluare iar pe măsură ce sunt selectate, AFIR va publica pe pagina oficială de internet (www.afir.info)

Rapoartele de selecție.

„A fost o sesiune în care Agenția a pus la dispoziția potențialilor beneficiari fonduri nerambursabile totale de peste 1,555 miliarde de euro, din care s-au solicitat 1,559 miliarde euro. Pentru anumite domenii fondurile nerambursabile au fost consumate integral, însă am observat și multe sectoare unde nivelul solicitărilor este scăzut.

Am început deja analiza a ceea ce a însemnat acest prim an. Identificăm unde au fost blocaje, ce nu a funcţionat, dar şi ce a mers bine şi vă asigur că nu vor exista probleme fără soluţie”, se arată în comunicatul AFIR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !