Final palid pentru Săptămâna Mobilităţii

„Saptamâna Europeana a Mobilitatii”, organizata la Oradea sub sigla Primariei, s-a încheiat într-o atmosfera de relativa indiferenta fata de eveniment, cel putin la nivelul cetateanului de rând.

Actiunea „În oras fara masina personala”, plasata joi cu rostul de a încheia seria de activitati închinate mobilitatii, nu a provocat reactii semnificative în rândul soferilor, ramânând fara efecte vizibile si în rândul pietonilor.

„Nu am vazut nimic special azi. Am avut semiblocajul obisnuit în fata casei. De-o vreme încoace prefer sa merg pe jos, fiindca îmi ia o jumatate de ora pâna reusesc sa îmi scot masina.

Eu nu am auzit nimic de vreo actiune a Primariei care sa interzica sa iesi cu masina pe strada azi. Ar fi si o prostie. Nu vad cum ar reusi sa puna în practica asa ceva”, spune K.G., rezident în zona Portile de Fier si beneficiar al blocajelor rutiere cotidiene.

Strazi blocate

De altfel, actiunea „În oras fara masina personala” a beneficiat de o organizare palida, în comparatie cu evenimentul similar de anul trecut. În 2004, cu ocazia ultimei zile din Saptamâna Mobilitatii, municipalitatea a blocat o strada din Iosia, pentru a masura gradul de poluare în absenta autovehiculelor.

Anul acesta, evenimentul nu a fost repetat, un motiv plauzibil fiind acela ca oricum Oradea are destule strazi blocate de santiere, precum si alte strazi pe care se circula cu mare greutate.

Cristina Ghilea

Taguri: