Finalizarea primulului proiect „Femei pentru femei”

Finalizarea primulului proiect „Femei pentru femei”
ORADEA - Sâmbătă au avut loc ultimele examene din cadrul programului de pregătire profesională „Femei pentru Femei”. Doamnelor le-au fost testate cunoştinţele de limba engleză, nivelele începător şi mediu, de informatică şi abilităţile manageriale.

Proiectul a avut ca scop promovarea femeilor, perfecţionarea lor şi creşterea încrederii în propriile forţe.

Absolvire recunoscută

Cursurile de perfecţionare au avut loc timp de trei luni, la Universitatea din Oradea, de ele beneficiind 86 de femei, de toate vârstele. Marea majoritate a cursantelor a optat pentru cursurile lingvistice, dar şi pentru operare calculator sau abilităţi manageriale.

„Este de apreciat efortul şi sacrificiul pe care aceste doamne le-au făcut pentru a se perfecţiona, mai ales după o anumită vârstă, după ce au trecut cei doi ani de concediu maternal sau după ce au schimbat mai multe locuri de muncă”, spune Lucia Ana Varga, preşedintele asociaţiei. „Utilizarea calculatorului, a limbilor străine sau abilităţile de comunicare nu trebuie să rămână niste bariere, ele pot fi depăşite prin astfel de cursuri”.

Absolventele vor primi diplome de recunoaştere a muncii lor, atestate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în luna august. În perioada următoare, Asociatia „Femei pentru Femei-Bihor” va iniţia întâlniri cu mediul economic, pentru contractarea unor locuri de muncă pentru aceste doamne.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !