Finantare pentru acumulari

Finantare pentru acumulari
Verificarea lucrărilor hidrotehnice sunt finanţate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Săptămâna trecută, timp de trei zile, a avut loc Misiunea tehnica BDCE (Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei) reprezentantată prin consilierul tehnic Baris Trak. Scopul acestei misiuni a fost acela de a verifica documentele proiectelor, stadiul lucrărilor, actele de calitate cât şi costurile lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor finanţate prin fondurile BDCE.
Lucrările de apărare împotriva inundaţiilor ale ABA Crisuri finanţate prin fondurile BDCE cu cofinanţare de la bugetul de stat sunt: Acumularea permanentă Suplacu de Barcău, Acumularea nepermanentă Ginta şi amenajarea Văii Călata.

Verificări

„Reprezentantul BDCE a fost mai mult decât mulţumit de stadiul şi calitatea lucrărilor de aparare impotriva inundaţiilor asigurându-ne de continuarea finanţării acestora. De asemenea, ne-a promis fonduri pentru definitivarea Acumulării permanente Suplacul de Barcau care este finalizată în proporţie de 95 %”, a declarat directorul ABA Crişuri, Paszor Sandor.

Baris Trak a fost însoţit pe teren de Lucian Pricină, director general în cadrul Ministerului Mediului şi alţi reprezentanţi ai proiectantului şi beneficiarului.

„Aceste lucrări au şi o importanţă transfrontalieră deoarece prin reţinerea pe teritoriul român a volumelor de apă din acumulările mai sus menţionate în perioadele de viitură se diminuează debitele râurilor din secţiunea de frontieră, ceea ce conduce la diminuarea riscului de inundaţii pe teritoriul Republicii Ungare”, a concluzionat Paszor Sandor.

În prezent acumularea permanentă Suplacul de Barcău este finalizată în proporţie de 95%, Acumularea nepermanentă Ginta este finalizată în proporţie de 90%, iar amenajarea Văii Călata în proporţie de 17%.

S.Al.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !