Finanţare pentru calea ferată comună România – Ungaria

4Comentarii
Finanţare pentru calea ferată comună România – Ungaria
ORADEA - România şi Ungaria intenţionează să solicite, cu sprijinul Austriei, finanţare comunitară pentru studiul de prefezabilitate aferent construcţiei liniei feroviare de mare viteză pe ruta Budapesta – Bucureşti – Constanţa, costul proiectului, cu termen de finalizare în 2015, fiind de câteva miliarde euro.

Subiectul va fi discutat la a treia şedinţa comună a Guvernelor României şi Ungariei, programată pentru 21 octombrie 2008.

 

Studiu de prefezabilitate

 

„Pentru acest proiect există intenţia de depunere a unei aplicaţii de finanţare pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate din fonduri europene. Chiar în luna septembrie va avea loc la Bucureşti o întâlnire la nivel de experţi, unde va participa şi partea austriacă, pentru că deşi este un proiect iniţiat în şedinţa comună româno-ungară, există finanţări din fonduri europene unde am putea aplica pentru un asemenea proiect, fiind însă nevoie de un parteneriat format din trei ţări membre UE”, a declarat, marţi, Attila Cseke, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.

Guvernul României şi cel al Ungariei au convenit, în şedinţa comună din noiembrie 2007, să construiască în comun o linie feroviară de mare viteză pe ruta Budapesta – Bucureşti-Constanţa, în continuarea traseului Paris-Strasburg-Stuttgart-Viena-Bratislava-Budapesta.

 

Dan Birta4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor