Finantare pentru investitii

De Simona Albinaru
Finantare pentru investitii
În perioda 1 – 29 aprilie se primesc cereri pentru obţinerea de fonduri europene.

Deschiderea sesiunii de cerere de proiecte aferente Schemei de ajutor de stat N578/2009 -Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole, programată a se desfăşura în perioada 01 – 31 martie 2011 A FOST amânată. „Perioada derulării unei noi sesiuni pentru Schema de ajutor de stat N578/2009 a fost amânată pentru perioada 01 – 29 aprilie 2011”, a precizat Florian Vesa, directorul adjunct al OJPDRP Bihor.

Ajutor din fonduri europene

Schema de Ajutor de stat nr. N578/ 2009 pentru Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea produselor agricole şi forestiere în vederea obţinerii de produse neagricole vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii întreprinderilor care realizeză investiţii în anumite sectoare. Este vorba de procesarea de produse agricole prevăzute în anexa 1 la Tratatul CE în vederea obţinerii de produse neagricole, procesarea primară a produselor forestiere lemnoase şi nelemnoase şi procesarea produselor agricole în vederea obţinerii de biocombustibil.

Valoarea totală estimată a ajutorului de stat, care va fi acordat în cadrul schemei, angajată pe durata de aplicare a acesteia, este echivalentul în lei a 200 milioane euro, contribuţie publică.

Sprijinul public nerambursabil se compune din 80% contribuţie comunitară – FEADR şi 20% contribuţie naţională – bugetul de stat.

S.Al.

Interes sporit privind aceesarea de fonduri europene0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !