Finanţare pentru investiţiile în exploataţii agricole

De Simona Drimbău
Se acordă finanţări pentru utilaje noi
Se acordă finanţări pentru utilaje noi
Prin intermediul acestei submăsuri din cadrul PNDR se doreşte sprijinirea investiţiilor pentru creşterea competitivităţii exploataţilor agricole prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante în raport cu structura agricolă actuală, precum şi investiţiile pentru modernizarea fermei şi îmbunătaţirea calităţii activelor fixe.

În cazul depunerii mai multor proiecte, solicitantul trebuie să dovedească existenţa cofinanţării private cumulat pentru toate proiectele. Solicitantul trebuie să se încadreze în categoria beneficiarilor eligibili, iar investiţia trebuie să se realizeze în cadrul unei ferme cu o dimensiune economică de minim 8.000 SO.

Eligibile

Investiţia trebuie să se încadreze în cel puţin una din acţiunile eligibile prevăzute prin submăsura Investiţii în înfiinţarea, extinderea şi/sau modernizarea fermelor zootehnice, inclusiv tehnologii eficiente de reducere a poluării şi respectarea standardelor Uniunii şi cele pentru depozitarea/gestionarea adecvată a gunoiului de grajd în zonele unde această cerinţă este în curs de aplicare; Investiţii în înfiinţarea, extinderea şi/sau modernizarea fermelor vegetale, Investiţii în înfiinţarea/înlocuirea plantaţiilor pentru strugurii de masă şi alte culturi perene.

De asemenea, se poate încadra şi în submăsura Investiţii în scopul îndeplinirii standardelor comunitare în cazul tinerilor fermieri, în care sprijinul poate fi acordat pe o perioadă maximă de 24 luni de la momentul instalării şi investiţii de conformare cu noi standarde în cazul modernizării exploataţiilor agricole, în care sprijinul poate fi acordat pe o perioadă maximă de 12 luni de la data la care noul standard a devenit obligatoriu pentru exploataţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !