Finanţări nerambursabile 100% pentru IMM

Finanţări nerambursabile 100% pentru IMM
Se promovează spiritul antreprenorial prin încurajarea de noi întreprinderi.

Microîntreprinderile pot primi finanţări nerambursabile de până la 200.000 de euro. Finanţările se acordă prin POR 2014-2020 pentru construirea, modernizarea, extinderea spațiului de producție sau de prestare servicii, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

Eligibilitate

Obiectivul specific al acestei axe prioritare îl reprezintă consolidarea poziției pe piață a întreprinderilor mici și mijlocii în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate şi Planurile Regionale de Dezvoltare. Prioritatea de investiții 2.1.

Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 100% din valoarea eligibilă a investiției. Ajutorul nerambursabil se acordă în regim de ajutor de minimis. Valoare eligibilă a proiectului trebuie să fie cuprinsă între 25.000 și 200.000 de Euro.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt societățile comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor (întreprinderi care au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane de Euro, echivalent în lei).

Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral și a înregistrat profit din exploatare în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.

Categorii de investiţii

În cadrul proiectului sunt eligibile investiţii în lucrări de construire, extindere, modernizare a spaţiilor de producţie, prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente. Mai sunt eligibile investiţii pentru achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe; achiziţionarea de instalaţii, echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile sau alternative de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în limita a 15% din valoarea eligibilă a proiectului. De asemenea, pot fi realizate investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !