Finanţări pentru dezvoltare

Finanţări pentru dezvoltare
ORADEA – Oraşele şi municipiile Regiunii Nord-Vest – din care face parte şi Bihorul – au la dispoziţie 168,19 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare. Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest anunţă lansarea, de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR), a cererii deschise de planuri integrate şi proiecte, cu termen limită de depunere, pentru Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” a Programului Operaţional Regional, domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane”.

„Din Regiunea Nord-Vest, beneficiare ale acestui sub-domeniu sunt toate oraşele şi municipiile cu peste 10.000 locuitori, cu excepţia localităţilor desemnate poli naţionali poli de dezvoltare urbană”, ne-a informat Andreea Atanasiu, expert promovare ADR Nord-Vest.

 

Proiecte

 

Planul integrat trebuie să cuprindă minim două proiecte din categorii diferite de operaţiuni, dintre care unul trebuie să privească obligatoriu reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul. „Alocarea financiară (orientativă) în cadrul Axei prioritare 1 pentru «Centre urbane» pentru această primă cerere deschisă de proiecte este de50,45 milioane Euro”, a specificat Andreea Atanasiu. Contribuţia proprie a beneficiarului va fi de minim 2% din valoarea eligibilă a proiectului, pentru proiecte individuale care se referă la infrastructură urbană şi socială, precum şi de minim 50% pentru proiecte individuale care se referă la infrastructură de afaceri. Valoarea totală a proiectului este cuprinsă între 350.000 lei şi 85.000.000 de lei, în funcţie de tipul de proiect. „Depunerea Planurilor integrate de dezvoltare urbană şi a cererilor de finanţare pentru proiectele prin care se vor implementa aceste planuri se poate face începând cu data de 2 decembrie 2008, iar termenul limită de depunere este 31 martie 2009, orele 16:00”, a spus reprezentantul ADR Nord-Vest.

 

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !