Finanţări pentru drumuri judeţene şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor

2Comentarii
Bani pentru drumuri şi creşterea eficienţei clădirilor
Bani pentru drumuri şi creşterea eficienţei clădirilor
Bugetele alocate celor două apeluri de proiecte sunt de peste 1.255 de milioane de euro.

Marţi, 15 aprilie 2016, au fost lansate prin POR 2014-2020 – primele două apeluri de proiecte: rețele de drumuri județene şi creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale. Primul apel, 6.1 susține investițiile în modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea, directă sau indirectă, cu rețeaua TEN-T, construcția sau modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, precum și investiții destinate siguranței rutiere. Cel de al doilea apel, 3.1.A vizează creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.

„Cele două axe pe care le deschidem acum sprijină dezvoltarea locală, care duce lipsă de resurse. Ele se adresează autorităților publice locale, care au nevoie de tot mai mult sprijin și atenție din partea noastră. Ghidurile sunt acum mult mai lizibile, documentele care trebuie depuse sunt mai puține, perioada de evaluare și selecție va fi, sperăm, mai scurtă și încercăm să avem un singur tip de contract standard pentru toate prioritățile. Rugăm beneficiarii să ne semnaleze orice urmă de corupție sau manifestările unor simpatii politice”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu în conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării.

Peste 1.255 milioane euro

Bugetele pentru aceste prime apeluri de proiecte pe POR sunt de 807,78 milioane euro pentru drumuri judeţene, respectiv de 447,75 milioane euro pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale.

Bugetul minim al unui proiect de creștere a eficienței energetice la o clădire rezidențială este de 100.000 de euro iar cel maxim de 50 de milioane de euro. Un proiect poate cuprinde cel mult 10 blocuri de locuințe cu minim 2 niveluri (P+2). Autoritățile publice în parteneriat cu asociațiile de proprietari pot alege să se grupeze pe cartiere.

Cererile de finanţare se pot depune după data de 16 mai la sediul Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, timp de şase luni, până la închiderea apelului.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor