Finanţări pentru fermieri bihoreni

Finanţări pentru fermieri bihoreni
ORADEA – 107 cerei de finanţate au fost depuse până în prezent la Ofciul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDR) Bihor. Valoarea totală eligibilă declarată în cererile de finanţare depuse în cele trei sesiuni din martie, aprilie şi mai, prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală este de 57.548.883 euro.

Domeniul cel mai accesat a fost cel al exploataţiilor agricole, respectiv măsura 121, beneficiarii solicitând sprijin pentru achiziţia de utilaje. În cadrul acestei măsuri au fost depuse 88 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 27.107.722 euro.

Un alt domeniu care a prezentat interes a fost cel al renovării satelor prin Măsura 322, pentru care s-au depus 11 proiecte, în valoarea totală eligibilă de 24.305.336 de euro. De asemenea, au fost depuse opt proiecte pentru Măsura 123 – măsură care face referire la creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice. Valoarea totală eligibilă a acestora fiind de 6.133.825 de euro.

În luna iunie s-au putut depune proiecte doar pentru măsura 123 şi pe schemele de ajutor de stat, fiind depuse cinci poiecte în valoare de 3.647.732 euro.

În plată

„Deocamdată s-a făcut selecţia doar pentru sesiunea din luna martie. Din Bihor au fost selectate şapte proiecte pe măsura 322 valoarea eligibilă a acestora fiind de 2.495.633 euro”, a precizat Florian Vesa directorul OJPDRP Oradea. Selectarea proiectelor eligibile care au întrunit punctajul minim prevăzut, a fost realizată în ordinea descrescătoare a punctajului de selecţie şi în situaţia proiectelor cu punctaj egal, departajarea s-a realizat în ordinea crescătoare a valorii eligibile totale a proiectelor. Proiectele reportate din luna martie vor fi depuse automat şi în sesiunea din luna aprilie, selectarea acestora făcându-se împreună cu celelalte proiecte.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !