Finanţări pentru legume-fructe

ORADEA- Producătorii de legume şi fructe care se asociază pot primi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) finanţări de până la 5% din valoarea producţiei vândute de grup într-an, din fonduri UE, măsura urmând să intre în vigoare până la jumătatea lunii iulie.

Grupurile de producători de legume şi fructe vor putea primi o finanţare de 5% din valoarea vânzărilor, în primul şi al doilea an de funcţionare, pragul reducându-se la 4% în al treilea an, 3% în al patrulea şi ajungând la 2% în al cincilea an.

Scopul finanţării

Procentele sunt valabile pentru grupurile care vând legume şi fructe în valoare de cel mult un milion de euro într-un an, se arată în regulamentul APIA. Pentru grupurile care au vânzări mai mari de un milion de euro, procentele se reduc astfel: 2,5% din valoarea vânzărilor în primul şi al doilea an, 2% în al treilea an şi 1,5% în al patrulea şi al cincilea an. Limita maximă a sumelor alocate într-un an sunt cuprinse între 50.000 şi 100.000 de euro pentru fiecare grup de producători. Banii sunt acordaţi pentru a acoperi costuri de constituire şi funcţionare a grupurilor. Exemple de cheltuieli eligibile sunt cele pentru achiziţionarea echipamentelor necesare stocării, depozitării, vânzării producţiei, cunoaşterea şi planificarea producţiei membrilor, îmbunătăţirea calităţii sau aplicarea unor strategii de comercializare.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase