Finanțări pentru proiecte de mediu

De Dan Birta
Finanțări pentru proiecte de mediu
Finanțările de peste 650.000 de lei vor fi acordate pentru plantări de arbori și flori și organizarea de tabere „Junior Ranger”.

Nu mai puțin de 49 de proiecte de mediu vor primi finanțări în cadrul ediţiei a 13-a a Programului „Spaţii Verzi”. Suma alocată pentru finanţare de către MOL România depăşeşte 650.000 de lei, programul fiind derulat împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat. Din totalul celor 49 de proiecte, 27 fac parte din componenta „Spaţii Verzi Urbane”, iar alte 22 au fost selectate în cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”. Proiectele din cea de-a 13-a ediție a Programului „Spații Verzi” vor fi realizate în 22 de județe din țară.

Juriul programului a selectat 27 de proiecte care urmează să primească finanţare în cadrul componentei „Spații Verzi Urbane”. Activităţile incluse în această componentă – de exemplu reamenajarea spaţiului verde din cadrul unor şcoli, grădiniţe, centre de copii şi parcuri publice – se vor desfăşura în 17 judeţe. Activitățile realizate în cadrul acestor proiecte presupun plantarea a peste 2.200 de arbori și arbuști și în jur de 3.600 flori pe o suprafață de 19.697 mp de spațiu urban. Spațiile astfel transformate vor deveni locuri ideale pentru desfășurarea unor activități de educație ecologică, scopul fiind ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului. De asemenea, în cadrul acestei componente de finanțare vor fi susţinute programele organizate cu prilejul „Săptămânii Europene a Mobilității” în trei orașe din țară, astfel vor fi organizate în total zece acțiuni cu biciclete, pentru a promova folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

„Cele 49 de proiecte care au obținut finanțare în cadrul celei de a 13-a ediții a Programului «Spații Verzi» au două caracteristici definitorii, pe lângă activitățile concrete de îmbunătățire a mediului urban și de conservare a biodiversității. Este vorba despre implicarea și educarea miilor de participanți tineri care vor fi cooptați în derularea acestor proiecte. Ca urmare, ca și în anii precedenți, vom putea fi martori la abordări și evenimente creative menite să crească respectul cetățenilor față de mediul înconjurător”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În cadrul celei de-a doua componente a Programului „Spaţii Verzi”, „Arii Naturale Protejate”, alte 22 de proiecte vor primi finanţare din partea MOL România. Ca în ediţiile precedente ale programului, în acest an activităţile finanţate vor include organizarea unor tabere „Junior Ranger”, amenajarea de poteci tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele din componenta „Arii Naturale Protejate” se vor derula în 13 judeţe din ţară.

Premiu pentru media

În cadrul componentei „Arii Naturale Protejate”, începând cu anul 2018, programul oferă „Premiul de mediu pentru media” pentru cele mai bune articole şi reportaje care prezintă și promovează ariile naturale protejate din România, atrăgând, de asemenea, un număr mare de cititori/vizualizări. Premiile se acordă în cadrul a două categorii – presă scrisă și audiovizual.

Premiile pentru media vor fi acordate pe două categorii: Reportaj/Publicație scrisă (în cadrul acestei categorii se premiază autorul articolului/reportajului cel mai creativ și original, care prezintă și promovează ariile protejate, atrăgând un număr mare de cititori) și Reportaj/Producție audio-video (în cadrul acestei categorii se premiază autorul producției audio-video care prezintă și promovează ariile naturale protejate și are un număr semnificativ de vizualizări).

Premiul este destinat jurnaliștilor din România. Nominalizările pot fi realizate de către oricine (inclusiv prin autonominalizare) și se trimit în format electronic. Data-limită de trimitere a nominalizărilor este 31 octombrie 2018, ora 00:00.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !