Finanţări pentru românii care se întorc din Ungaria

De Dan Birta
2Comentarii
Finanţări pentru românii care se întorc din Ungaria
32 antreprenori care îşi deschid o afacere în România vor primi finanţări de până la 40.000 de euro.


Românii care se întorc din Ungaria în România pot primi până la 40.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Finanţarea se acordă prin intermediul proiectului Diaspora Start Up – „40.000 de motive să devii antreprenor în România”.

Proiectul este implementat de către Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România împreună cu Fundaţia LAM şi este realizat în cadrul Programului Operativ Capital Uman (POCU) cofinanţat de Fondul Social European.

Beneficiari

Proiectul este destinat acelor cetăţeni români, care doresc să demareze o afacere şi în anul premergător înregistrării au trăit oficial în Ungaria. Se pot înscrie în program românii, cu domiciliul în regiunea de dezvoltare de Nord-Vest sau Centrală şi care doresc să-şi demareze afacerea în aceste regiuni. Este vorba despre cei domiciliul sau reşedinţa într-unul din următoarele judeţe: Bihor, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Braşov, Alba, Harghita, Covasna, Mureş sau Sibiu.

Una din condiţiile proiectului este ca sediul să fie în mediu orăşenesc. În cazul domiciliului sau reşedinţei nu se pune această condiţie.

„Programul oferă participanţilor suport profesional pe de o parte, iar pe de altă parte sprijin financiar. Suportul profesional se realizează în primă fază printr-o platformă online de e-learning, unde vor fi prelucrate subiecte ce pot fi utile pentru antreprenorii începători”, ne-a informat Nagy Timea Zita, manager de proiect.

Formarea profesională se realizează în cadrul unui curs online în limbile română şi maghiară, dând astfel posibilitatea cursanţilor să dobândească cunoştinţele şi abilităţile de bază necesare pentru demararea unei afaceri în limba lor maternă. Seria de cursuri cu o durată de aproximativ 40 de ore se realizează în formă interactivă, mentorii, în afară de prezentări, dau răspunsuri la întrebările apărute.

Platforma cu ajutorul căreia se realizează cursul este una uşor accesibilă, acesarea fiind posibilă şi cu ajutorul dispozitivelor mobile, astfel participanţii nu sunt legaţi de un loc anume. Pe lângă formare, participanţii devin membri unei reţele suport, în cadrul căreia sunt sprijiniţi de instituţii, organizaţii, firme, cu informaţii şi sfaturi legate de demararea şi funcţionarea afacerii.

„La finalul cursului de formare vor fi alese 32 de planuri de afaceri de către un juriu format din profesionişti. Acestea vor beneficia de finanţare nerambursabilă de maximum 40.000 euro. Pe lângă finanţare, celălalt punct relevant al proiectului este programul de mentoring, în cadrul căruia antreprenorul va beneficia de posibilitatea de a aprofunda cunoştinţele dobândite şi de sfaturi ţintite. Activitatea mentorilor deci nu se rezumă doar la perioada în care se elaborează planurile de afaceri, ci ei vor asigura sprijin continuu, în scopul demarării unor afaceri viabile şi sustenabile pe termen lung”, a subliniat Nagy Timea Zita.

Termenul limită pentru înscrierea în proiect este data de 11 martie 2018, iar valoarea proiectului este de circa 2 milioane de euro.

Cei interesaţi se pot înscrie accesând următoarea adresă: http://diasporaungaria.ro.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor