Finantele bihorene restituie banii

1Comentariu
Finantele bihorene restituie banii
5.639 de bihoreni au de primit de la Fisc aproape trei milioane de lei.

Stabilirea impozitului pe venitul net anual datorat şi regularizarea acestuia cu plăţile anticipate efectuate de contribuabilii persoane fizice în cursul anului, se finalizează de organul fiscal de domiciliu, pe baza deciziei de impunere anuală.

„La nivelul judeţului Bihor, până la data de 04.10.2010, au fost depuse 18.551 declaraţii formular D200, privind veniturile realizate în anul 2009, ceea ce reprezintă 89% din totalul estimat al contribuabililor care aveau obligaţia depunerii acestora”,ne-a informat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. Pentru nedepunere declaraţiilor au fost transmise contribuabililor 8.120 notificări, rămânând 2.388 contribuabili care nu au depus declaraţia nici până în prezent.

De dat sau de luat

„La nivelul judeţului Bihor, până în 4 octombrie 2010, au fost emise 25.153 decizii de impunere anuale pentru veniturile anului 2009”, a precizat Ioan Mihaiu. Dintre acestea, 10.236 decizii de impunere anuale au fost emise cu impozit de plată, 5.639 decizii de impunere anuale emise cu impozit de restituit şi 9.278 decizii de impunere anuale emise cu impozit zero. Rezultă 5.863.903 lei sume de achitat către bugetul de stat şi 2.923.370 lei sume de restituit de la buget.

„Diferenţele de impozit rămase de achitat conform deciziei de impunere anuală se plătesc în termen de cel mult 60 zile de la data comunicării deciziei de impunere, perioadă pentru care nu se calculează şi nu se datorează accesoriile stabilite potrivit reglementărilor în materie, privind colectarea creanţelor bugetare”, a subliniat directorul executiv al Finanţelor bihorene.

În cazul în care din decizia de impunere anuală au rezultat diferenţe de impozit de restituit de la bugetul de stat, până la concurenţa acestei diferenţe, se compensează din oficiu obligaţiile bugetare neachitate. Suma necompensată se va restitui în termen de cel mult 60 zile de la data comunicării deciziei de impunere, nefiind necesară depunerea unei cereri de restituire.

D.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor