Finanţele cresc impozitele pe proprietate

5Comentarii
Finanţele cresc impozitele pe proprietate
Noile impozite pe proprietate sunt gata să intre în vigoare. Ministerul de Finanţe a pus la punct ultimele detalii ale propunerilor privind modificarea Codului Fiscal, iar astăzi ar putea primi girul Guvernului.

Noua formă a Codului Fiscal menţine cota unică de impozitare şi taxa pe valoare adăugată nemodificate până în 2008. Potrivit modificărilor Codului Fiscal, din 2007, cota de impozitare pentru locuinţe va fi identică pentru toţi românii, de 0,1 la sută din valoarea impozabilă a clădirii. În prezent, cota este 0,2 la sută pentru clădirile situate în mediul urban şi 0,1 procente pentru cele din mediul rural.

Diferenţele de plată le vor face, însă, aşa-numiţii coeficienţi de corecţie care vor majora impozitul în funcţie de zona în care este amplasată casa, de materialele de construcţie şi de suprafaţă. Spre exemplu, valoarea impozabilă pentru un metru pătrat dintr-o clădire din beton armat sau cărămidă arsă şi care are utilităţi va creşte de la 631 lei noi la 669 lei noi.

În plus, pentru locuinţele mai mari de 150 de metri pătraţi valoarea impozabilă va creşte cu câte 10 la sută pentru fiecare 100 de metri pătraţi. Şi în cazul terenurilor, impozitelor vor fi majorate în funcţie de suprafaţă şi zonă. Impozitele cresc semnificativ şi pentru proprietarii de maşini. Pentru autoturismele cu capacitate cilindrică de cel mult 1600 de centimetri cubi, impozitul se va dubla, până la valoarea de 56 de lei noi.

Pentru cele de peste 3,2cenimetri cubi taxa va fi de minumum 800 de lei noi. De asemenea, în 2007, proprietarii de yahturi vor plăti un impozit triplu faţă de 2006.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor