Finanţele demonteză acuzaţiile Multistar

7Comentarii
Finanţele demonteză acuzaţiile Multistar
ORADEA – Reprezentanţii Finanţelor bihorene demontează acuzaţiile aduse de Marcel Bărbuţ, administratorul Multistar Prod SRL (producătorul mortarului Adeplast).

„Activitatea de Inspecţie Fiscală, potrivit competenţelor, a selectat din iniţiativă proprie, pentru cuprinderea în control, şi nu la solicitarea Multistar, pe SC Chimprestor SA. A fost emis avizul de inspecţie fiscală la data de 11.10.2005, controlul desfăşurându-se pe parcursul a 79 de zile şi a cuprins perioada 01.02.2001 – 30.12.2005 cu privire la TVA şi 01.01.2001 – 31.12.2004 cu privire la impozitul pe profit”, precizează Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Finanţelor bihorene, într-un comunicat.

 

Afirmaţii nefondate

Acesta a daugă că afirmaţiile lui Bărbuţ, privind trecerea cu vederea a neînregistrării plusului de inventar în valoare de 152.448 de lei, stabilit la 21.12.2005, în cadrul raportului de inspecţie fiscală care a verificat activitatea societăţii până la 31.12.2004 sunt nefondate. „Conform normelor legale în vigoare, impozitul pe profit se verifică pe ani fiscali, aceasta fiind motivaţia legală pentru verificarea impozitului pe profit până la 31.12.2004, având în vedere şi faptul că la data încheierii controlului fiscal (05.04.2006) situaţiile financiare ale anului 2005 nu erau încheiate, societatea fiind în termen legal de depunere a acestora la organul fiscal teritorial”, ne-a comunicat Farc.

Pentru deficienţele constatate a fost emisă decizie de impunere pentru debitele şi accesoriile stabilite în sarcina Chimprestor.

În privinţa acuzaţiilor că „SC Chimprestor SA Oradea are peste şase miliarde vechi penalităţi de întârziere de peste un an pentru TVA neplătit prin inginerii financiare contabile şi descoperite de Finanţe şi nimeni nu le-a blocat conturile”, reprezentanţii Finanţelor declară că în 15.05.2006 a fost declanşată procedura de executare silită pentru sumele neachitate. Chimprestor a depus însă contestaţie la Judecătoria Oradea împotriva Titlului executoriu. Astfel se suspendă executarea silită până la finalizarea procesului în instanţă.

Dan Birta7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor