Finiş intră în Aparegio la preţ mic

Finiş intră în Aparegio la preţ mic
Comuna Finiş îşi dă acordul pentru ca aducţiunea de apă care va alimenta Beiuşul să primească apă la sub 1 leu/mc.


Comuna Finiş va aviza lucrările la aducţiunea de apă de pe teritoriul său. Această aducţiune aduce apă din izvorul Feredeu, pentru a alimenta Beiuşul. La schimb, ADI Aparegio şi Compania de Apă Oradea (CAO) i-au garantat primarului de Finiş un preţ avantajos, mult sub cel unitar, de circa 6 lei. Primarul de Finiş, Ioan Man, spune că s-a înţeles cu primarul Ilie Bolojan şi cu direcţiunea Companiei pentru un preţ de sub 1 leu pe metru cub, către locuitorii comunei Finiş! „M-am vindecat, acum nu mai sunt bolund. Şapte ani nu s-a putut aplica acest preţ. Acum se poate. Şapte ani am cerut apă cu 1 leu metrul cub şi au zis că nu se poate”, ne transmite Man, arătând că i s-a satisfăcut doleanţa, pentru ca Finişul să intre în proiectul Aparagio, finanţată cu bani europeni.

„Această înţelegere va permite continuarea lucrărilor pentru alimentarea municipiului Beiuş cu apă şi finalizarea lor la termen. Totodată, prin această înţelegere, comuna Finiş va putea beneficia de apă şi din această magistrală pe durata exploatării acesteia, la un preţ avantajos”, se arată într-un comunicat transmis ieri de Primăria Oradea.

Vrea perioadă nelimitată

Primarul Ioan Man afirmă că de şapte ani încoace cere acelaşi lucru: „Le-am cerut apă cu cât o plătesc ei la Apele Române, eventual cu 10-20% adaos comercial sau cât este inflaţia. Ne-au oferit tot timpul 6 lei metrul cub. Ni s-a spus că este un preţ unic, cât e la Oradea şi la Beiuş. Acum trebuie să fie la 0,9 lei metrul cub. Sperăm acum să o aplicăm până la capăt. Eu doresc să fac contractul pe perioadă nedeterminată, pe perioada exploatării izvorului. Domnul Bolojan a zis că se poate, trebuie să i se aprobe la Bucureşti. Şi eu sunt bucuros că s-a putut debloca situaţia. Cum era să treacă aducţiunea pe la noi prin sat şi noi să nu putem bea apă?”, ne-a declarat primarul Man, bucuros că primarul Bolojan, preşedintele ADI Aparegio şi conducerea Companiei de Apă i-au satisfăcut doleanţa.

Chiar dacă spune că s-a înţeles cu cei de la Oradea, primarul Ioan Man nu e încă 100% convins că lucrurile vor fi duse până la capăt. Totuşi, oferă un procent de reuşită: 80%. Chiar dacă în trecut spune că ar fi fost ameninţat cu DNA, pentru că nu a vrut să dea aviz lucrărilor din comună, fără a obţine preţul preferenţial pentru Finiş. Aceasta şi pentru că aşteaptă ca Bucureştiul să accepte folosirea aducţiunii de apă de la izvorul Feredeu pe perioadă nedeterminată, nu pe 45 de ani, aşa cum i s-a oferit iniţial.

Urmează ca la adunarea generală a ADI Aparegio de săptămâna viitoare să fie aprobat contractul prin care punctele convenite prin înţelegerea de azi să fie reglementate, transmite Primăria.

„Îi mulţumesc dlui primar Ioan Man pentru că am ajuns la această înţelegere, care este atât în interesul comunei Finiş, cât şi al judeţului Bihor, ea permiţând derularea în bună regulă a lucrărilor”, declară primarul Ilie Bolojan, prin comunicatul municipalităţii.
Lucrările efectuate de Compania de Apă Oradea, pe fonduri europene, prin Hidroconstrucţia Sebeş, fuseseră întrerupte în urmă cu doi ani din cauză că Primăria Finiş nu a fost de acord ca lucrările să se desfăşoare pe teritoriul comunei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !