Firma actionariata si de Gavrila Ghilea castiga constructia magistralelor

De Cristian Horgoș
5Comentarii
Firma actionariata si de Gavrila Ghilea castiga constructia magistralelor
Luni s-a adjudecat licitaţia pentru reabilitarea reţelelor de termoficare în municipiul Oradea.

Potrivit comunicatului Primăriei, au fost şase oferte, dintre care cinci cu propuneri financiare între 46 şi 49 milioane lei, plus încă una italiană (Porr Construct – Cooperativa Viridia Torino) de 60 de milioane lei.

În urma evaluării, firma câștigătoare a fost declarată asocierea S.C. Construcţii Bihor SA – SC Energomontaj SA, cu o ofertă de 48,9 milioane lei (fără TVA). Reamintim că la SC Construcţii Bihor este acţionar şi omul politic Gavrilă Ghilea.

Urmează, ca până pe 13 iunie să poată fi depuse contestaţii, după care se va trece la semnarea contractului. Pentru reconstrucţia CET a depus ofertă şi firma bihoreană Selina, în asociere cu SC Construcţii Erbaşu şi Termoproiect, la o valoare de aproape 47,7 milioane lei (fără TVA). Proiectul de reabilitare termică a Oradiei beneficiază de o importantă confinanţare din partea Uniunii Europene.

Proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, finanţat prin Programul Operațional Sectorial Mediu, are două mari paliere: construcţia grupului energetic şi „Implementare proiect reabilitare reţele de termoficare în municipiul Oradea ”.

Contractul se referă la proiectarea de detaliu şi execuţia propriu-zisă a înlocuirii conductelor magistrale M1 şi M3, precum şi a racordurilor la punctele termice aferente acestora pe o lungime de aproximativ 17,5 km de reţea primară, amplasată în majoritate în Rogerius

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor