Firme ameninţate cu dizolvarea

1Comentariu
ORADEA – Circa 10.000 de firme din judeţul Bihor riscă să fie dizolvate de către instanţe fiindcă nu şi-au depus situaţia financiară la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) de pe lângă Tribunalul Bihor. „Este vorba de 10.200 de firme din judeţ, care trebuiau să-şi depună bilanţul pe anul 2005.

Până la 22 ianuarie au depus bilanţul 14.400 de societăţi comerciale”, ne-a declarat Lucia Gligor, directorul ORC Bihor. ORC Bihor a făcut acţiune de trimitere în instanţă pentru dizolvare a firmelor care nu au depus situaţia contabilă pe 2003 şi 2004 şi urmează să facă acelaşi lucru şi cu firmele care nu şi-au depus bilanţul pe 2005.

 

În ţară

La nivel de ţară, numărul firmelor care nu au depus situaţia financiară pe 2005 este de aproape 180.000. Cifra reprezintă circa o treime din totalul firmelor din România, potrivit unui comunicat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. Companiile sunt obligate să depună  o copie de pe situaţiile financiare anuale la oficiul registrului comerţului în termen de 15 zile de la data adunării generale în care sunt aprobate cifrele.

         „Începând de la data de 15 decembrie 2006, tribunalul în a cărui rază teritorială îşi au sediul social societăţile comerciale în cauză poate dispune dizolvarea judiciară a acestora pentru neîndeplinirea obligaţiei de depunere a situaţiilor financiare anuale la oficiul registrului comerţului, în termenele legale, la cererea oricărei persoane interesate, precum şi a (ONRC)”, se spune într-un comunicat al ONRC.

         Potrivit datelor Oficiului, 69,13% din numărul total de 579.748 companii care aveau obligaţia să raporteze datele pentru 2005 au respectat cerinţa până la 15 ianuarie 2007.

         Cel mai mare grad de conformare, de peste 94%, a fost consemnat în judeţul Covasna, iar cel mai redus, de circa 49,5%, în judeţul Olt. În Bucureşti, unde sunt înregistrate cele mai multe companii cu obligaţii de declarare, respectiv 134.200, au respectat reglementările aproximativ 60% din firme, sub media naţională.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor